De dames van de stichting Veur Dinxper Deur Dinxper.
De dames van de stichting Veur Dinxper Deur Dinxper.

Stichting Veur Dinxper Deur Dinxper kijkt terug op hartverwarmende periode

Maatschappij

DINXPERLO - Veur Dinxper – Deur Dinxper zet zich in voor gezinnen, in Dinxperlo en aangrenzende plaatsen, die het met wat minder moeten doen en kijkt terug op een intensieve, maar mooie en warme tijd. Een terugblik.

Stichting
Onlangs is Veur Dinxper – Deur Dinxper een stichting geworden. Ook is er een folder uitgebracht, waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de stichting doet, hoe alles gerealiseerd kan worden en dat er discreet met alle info om gegaan wordt.

Boodschap
Het weekend van 10 en 11 november mocht de stichting weer bij de Jumbo staan om te vragen aan het winkelend publiek om ook ‘Een boodschap voor een ander te doen’. Dit was wederom een groot succes.

Speelgoedactie
In het najaar werd er speelgoed gedoneerd. Er kwamen veel en mooie spullen binnen. “Daardoor hebben we net voor Sinterklaas veel kinderen (en hun ouders/grootouders) blij kunnen maken, want ieder kind verdient toch een sinterklaas- of kerstcadeau”, aldus Els Gerritsen.

De oproep voor de Postcodeloterij-kaarten was, net als verleden jaar, ook overweldigend. De kaarten stroomden weer van alle kanten binnen, zelfs van buiten Dinxperlo werden er kaarten toegestuurd. Van die kaarten zijn heel veel boodschappen gehaald. Gerritsen: “Ook kregen we veel waardebonnen van de ‘Hollandse huisjes’, waardoor we bij ieder kerstpakket een huisje met sfeerlicht konden toevoegen.”

Kerstpakketten
Van alle boodschappen heeft de stichting voor de doelgroep ‘kerstpakketten op maat’ gemaakt, afgestemd op de gezinssamenstelling. “We hadden dit jaar weer veel aanmeldingen van gezinnen/echtparen en alleenstaanden (uit Dinxperlo en aangrenzende plaatsen) die van de minima rond moeten komen. Om al die blije en dankbare gezichten te zien bij het ontvangen van het Kerstpakket was voor ons de “Kers(t) op de taart!”

Giften
Ook zijn er diverse (anonieme) giften binnengekomen, waarvan onder meer cadeaubonnen van de Jumbo voor zijn gehaald, schoonmaakmiddelen, warme dekens en sfeerlichtjes voor in de kerstpakketten. “En door die giften kunnen we na de Kerst ook de mensen, die wekelijks komen, blijven voorzien van boodschappen. Voor deze groep krijgen we ook wekelijks levensmiddelen gedoneerd van plaatselijke ondernemers.”
De stichting is dankbaar voor de hartverwarmende steun vanuit de gemeenschap. Wie nog een (deel van het) kerstpakket will doneren of iets anders, dat kan na de kerst ook nog afgevenop één van onderstaande adressen.
Monica Jansen, Lage Heurnseweg 11a. Brigitte Rougoor, Hagtweg 10. Annette Rougoor, De Meibrink 2. Rianne Jordens, Beatrixstraat 21. Nicole Koskamp, Terborgseweg 50 Breedenbroek. Els Gerritsen-Rougoor, Reehorsterlaan 97.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant