Puck en Guus voor het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen, met DJ Wijnand Speelman (r.) en Jody Bernal. Foto: PR
Puck en Guus voor het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen, met DJ Wijnand Speelman (r.) en Jody Bernal. Foto: PR

Puck, Sam en Guus brengen ruim 20 mille naar Glazen Huis

Maatschappij

BARLO/NIJMEGEN – Puck van Hagen (20) kwam in actie toen ze hoorde dat het Glazen Huis van 3FM dit jaar in het teken staat van de spierziekte ALS. De Barlose fotografe hield fotoshoots, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan die actie. Ook haar broertje Guus (11) schoot in de actiestand; hij ging statiegeldflessen inzamelen. Zaterdagavond gingen zij, vergezeld door hun broer Sam (19) en andere familieleden en vrienden naar de Grote Markt in Nijmegen, om de cheques ter waarde van in totaal ruim 20 mille door de bekende brievenbus te duwen.

Kort nadat Puck, Sam en Guus en aanhang aan bij het Glazen Huis arriveerden, werden de bedragen op cheques ingevuld. Het was het slotstuk van de acties die ze, met in hun hart hun moeder Margriet (49), voor het onderzoek naar de ziekte die haar teistert hebben opgezet. Het geld, niet zelden vergezeld door hartverwarmende steunbetuigingen, stroomden binnen de voorbije weken. Naast de shoots die Puck deed en 3.000 euro opleverden, kwamen vele donaties, groot en klein binnen. Die teller liep op tot maar liefst ruim 20.000 euro. Guus leverde voor 645 euro aan statiegeldflessen in en bovendien hield zijn basisschool een loterij, die ruim 1550 euro opleverde voor deze actie.
Door de brievenbus spraken Puck en Guus met één van de Glazen Huis-dj’s, Wijnand Speelman. De 3FM-discjockey nam even de tijd om hen persoonlijk te danken voor hun inspanningen voor de actie met het prachtige resultaat. De even daarvoor voor veel geld kaalgeschoren Speelman poseerde vervolgens vanachter het glas ook nog, samen met Glazen Huis-gast Jody Bernal, voor een foto met Puck en Guus.

De landelijke Glazen Huis-actie van 3FM leverde een bedrag van ruim 7,5 miljoen euro op voor onderzoek naar ALS.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant