Aan het werk in de tuin. Foto: PR

Aan het werk in de tuin. Foto: PR

‘Heel mooi samen met collega’s iemand te helpen’

Maatschappij

DINXPERLO/AALTEN - “Ik ben zó dankbaar. Ik kan het misschien niet zo goed zeggen tegen de vrijwilligers, maar dit is zó mooi!”. Dit zegt een jonge vrouw uit Aalten die onlangs een middag is geholpen door een groep jonge werknemers van SABA, een bedrijf uit Dinxperlo, dat lijmen en kitten fabriceert. De jonge vrouw woont samen met haar moeder. Ze tobben beiden met hun gezondheid, waardoor ze niet in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Zorgorganisatie Estinea riep de hulp in van Present. Die regelde de enthousiaste tien jonge SABA werknemers en begeleidde het hele project waarbij de tuin voor en achter volledig werd opgeknapt.

De jonge werknemers van SABA komen diverse keren per jaar samen, om mee te denken in het bedrijf, leuke dingen te doen én om iets terug te geven aan de maatschappij. Ze meldden zich bij Present en kwamen zo in de verwilderde tuin in de gemeente Aalten terecht. Ze verwijderden onkruid, snoeiden struiken, voerden in de tuin opgeslagen afval af en herstelden een omgewaaide schutting.
De tuin en het terras kregen een volledige metamorfose. Een van de vrijwilligers: “Ik rijd weleens door de straat en zie verwilderde tuinen. Deze middag was een reality check. Nu leerde ik de mensen achter die verwilderde tuin kennen en hun verhaal en omstandigheden. Dan is het heel fijn om zo iemand een stapje verder te kunnen helpen.”
Zijn collega: “Voor ons is het een paar uur werk én het is nog gezellig ook, fijn met z’n allen werken in de buitenlucht, en iemand helpen.”
Ook het kleine hondje van de hulpontvangers was blij: hij kreeg van de vrijwilligers een kluif en was daar de hele middag druk mee. Aan het eind van de middag hadden de vrijwilligers van SABA nóg een verrassing: een kerstpakket voor moeder en dochter.

Ook zin in een praktische klus?
Spreekt dit verhaal je aan? Lijkt het je ook leuk om samen met vrienden, collega’s of andere groep een kwetsbare dorpsgenoot te helpen met een praktische klus? Neem dan contact op met Present en alles wordt voor je geregeld.
De coördinator van Present Aalten-Dinxperlo is Jose van Hal: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl, 06-21838708.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Afbeelding
Groepsfoto. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant