De muziekband Dokter M en de Zusters. Foto: PR

De muziekband Dokter M en de Zusters. Foto: PR

Etend Ontmoeten sluit af met warme Kerstbijeenkomst

Maatschappij

AALTEN - Etend Ontmoeten beleefde vorige maand een feestelijke jaarafsluiting, omhuld in kerstsferen bij ‘de Hoven’ van Estinea. 

Vanaf 17.30 uur werden de gasten verwelkomd in een feestelijke ambiance met kerstliederen door de getalenteerde muziekband ‘Dokter M en de zusters’.
Een hoogtepunt was de samenwerking met de Etend Ontmoeten-vrijwilligers, die zich urenlang inzetten voor een smakelijk driegangenmenu. Bijzonder was de steun van Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten (DHA).
Ellen Pardijs van DHA gaf inzicht in hun betekenis en inspanningen, met als leidend motto: ‘Helpen waar geen helper is’. Het samenspel met Etend Ontmoeten werd door haar als positief ervaren.
De gemeenschapsbetrokkenheid viel op, met vele vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van anderen, van het klaarzetten tot het creëren van een feestelijke sfeer.
Het groeiend aantal vaste gasten bij Etend Ontmoeten toont aan dat deze bijeenkomsten in een essentiële behoefte voorzien, niet alleen voor een gezonde maaltijd maar ook voor verbinding en gezelligheid. De avond werd extra feestelijk door het achtergrondkoor.
Stichting DHA blijft zich inzetten met hun Noodfonds, Medisch Fonds, en het Taalcafé. Hun deuren staan open om hulp te bieden waar geen helper is, en samen maken ze het verschil in Aalten, Bredevoort, en Dinxperlo. In een wereld waar contact soms verloren lijkt te gaan, zijn Etend Ontmoeten en Stichting DHA een bemoedigende herinnering aan de kracht van gemeenschap en solidariteit.
De hartverwarmende herinneringen aan deze ontmoetingen zullen ongetwijfeld lang blijven nazinderen in de harten van de aanwezigen.
De werkgroep van Etend Ontmoeten, onder Figulus Welzijn, is momenteel op zoek naar een vaste locatie met een keuken. Organisaties, stichtingen of vriendengroepen die geïnteresseerd zijn in een (eenmalige) kookervaring of die graag een handje wil helpen bij de bediening, kunnen contact opnemen via info@figulus-welzijn.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant