De jubilarissen, vlnr: Liesbeth Almekinders, Dinie Hengeveld, Annie Seesink en Ineke van Ierland. Foto: Frank Vinkenvleugel
De jubilarissen, vlnr: Liesbeth Almekinders, Dinie Hengeveld, Annie Seesink en Ineke van Ierland. Foto: Frank Vinkenvleugel

Einde van Vrouwen van Nu Dinxperlo

Maatschappij

DINXPERLO - 21 december was de laatste avond van Vrouwen van Nu afdeling Dinxperlo. Na 84,5 jaar moet de vereniging stoppen. De reden is dat er geen nieuwe bestuursleden te vinden waren en er geen nieuwe leden meer bijkwamen.

Voor de laatste keer werden er dames gehuldigd die de VvN Dinxperlo al vele jaren trouw waren.
50 jaar lid was mevrouw D. Hengeveld-Lammers. 45 jaar lid mevrouw A. Seesink-Kummeling. 25 jaar lid mevrouw L. Almekinders-van Ravestijn en mevrouw I. Ierland-de Jong. Zij werden in de bloemetjes gezet en kregen een cadeaubon.

Voor de meeste dames waren de avonden van de VvN een avond om naar uit te kijken. Van oorsprong was het bedoeld voor de dames die druk waren op de boerderij of in het huishouden en niets anders hadden om naar toe te gaan. Eén keer in de maand werd er een afdelingsavond georganiseerd met onder meer sprekers, muziekoptredens. reisverslagen, boekvertellingen, mode, wijkagent, hersenstichting en nog heel veel meer.
Er was een breiclub, handwerkclub leesclub, fietsclub en twee tuinclubs. Je kon mee op reis en naar tuinreizen en er werd een agrarische dag georganiseerd. Ieder jaar werd een dagje uit of iets creatiefs georganiseerd. Gelukkig kunnen de meeste clubs zelfstandig doorgaan.
Voor de andere dames valt het doek. Voor sommige dames is het goed zo, maar andere dames vinden het jammer. Er valt weer iets weg om naar uit te kijken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant