De koks van Meet, Greet, Eat. Foto: Frank Vinkenvleugel

De koks van Meet, Greet, Eat. Foto: Frank Vinkenvleugel

Iedere maand een gezamenlijke maaltijd tijdens ‘Meet, Greet, Eat’ in Dinxperlo

Maatschappij

DINXPERLO - Iedere vierde maandag van de maand kan er gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke maaltijd onder de noemer ‘Meet, Greet, Eat’. Deze maand kon je aansluiten bij een overheerlijk stampottenbuffet gemaakt door vrijwilligers voor iedereen die maar wilde aansluiten. De nadruk ligt op gezellig samen eten en elkaar ontmoeten en je hoeft hiervoor niet eens diep in de buidel te tasten want een vrijwillige bijdrage is al voldoende.

Door Waltraud Wensink

Het was een gezellige aangelegenheid op 22 januari bij ‘Meet, Eat, Greet’. Ongeveer zestig gasten waren gekomen om aan te schuiven bij het stampottenbuffet. Lust je geen boerenkool, dan eet je zuurkool, lust je geen hutspot dan eet je stamppot spitskool. Er kon gekozen worden uit stampotten die allemaal stuk voor stuk voortreffelijk waren bereid, dus chapeau voor de vrijwilligers die dit hebben klaargemaakt.

Gesprekken
komen als
vanzelf
op gang


Het aanschuiven bij ‘Meet, Greet, Eat’ is laagdrempelig en iedereen is van harte welkom. Je hoeft je zelfs niet per se aan te melden, maar voor de planning en inkoop is het wel handig. Er wordt echter meer dan genoeg gekookt.
Sommige gasten hebben inmiddels een vaste tafel maar je kunt ook aanschuiven bij ieder ander willekeurig groepje. De gesprekken komen als vanzelf op gang. Frans Peters komt uit Lengel en zegt: ”Ik zoek hier een stukje gezelligheid en daarnaast hoef ik even niet voor mijzelf te zorgen. Ik ben via een van de andere bezoekers hier terechtgekomen en kom inmiddels al wel twee jaar. Ik vind het eten hier goed en het lijkt net of het hier lekkerder smaakt dan thuis.”
Willy Scholten (ook wel Rembrand Scholten genoemd omdat hij zo mooi kan schilderen) komt ook aansluiten. Op de vraag of hij goede honger heeft wordt er door de buurman aan tafel gesproken van goede trek, want honger kennen we hier eigenlijk niet. “Ik ben hier ook via iemand anders bij gekomen en ben er nu ongeveer voor de zesde of zevende keer.”
Arnold Tuenter is ook een gast die regelmatig aansluit. ”Ik kwam hier ook al toen mijn vrouw nog leefde. Als ze dan niet meekon, mocht ik een bakje mee naar huis nemen voor haar. Het is voor mij als het ware om de hoek. Ik wilde me net iets opwarmen toen ik om tien voor zes zag staan dat ze vandaag weer waren begonnen en ben toen gelijk gegaan.”
De heren aan tafel zijn het er over eens, het eten hier is altijd lekker en er is altijd genoeg.

De lat ligt
hoog wat
betreft
kookkunsten


De lat ligt wel hoog, menen de bezoekers en dan bedoelen ze de kookkunsten en de maaltijden die hier telkens weer worden aangeboden. Het ziet er ook echt super professioneel uit en er wordt gezellig gekletst aan tafel, interesse getoond in elkaar en ook worden er grappen tussendoor gemaakt.
Na het eten is er zelfs nog een toetje, deze keer in de vorm van een stukje fruit en een bakje koffie of thee.
Kan dit dan maar zo allemaal uit? Een van de mensen uit de werkgroep van ‘Meet, Eat, Greet’ geeft het volgende aan: ”Zolang we met de vrijwillige bijdrage in de pot naast de deur uitkomen komt het goed. Kun je geen vrijwillige bijdrage missen, dan is dat ook prima. Daarnaast hoeven niet altijd alle vrijwilligers de onkosten vergoed te hebben en krijgen we ook wel eens wat aangeboden. ‘Het is wel goed zo’, wordt er dan gezegd. Er wordt veel met de mantel der liefde bedekt. De mooie bloemetjes die op de tafel voor een stukje gezelligheid zorgen hebben we gekregen van Effen Anders. Dat is net even dat extra’s waardoor we door kunnen gaan.”

Gezelligheid
Je hoeft geen drempelvrees te hebben om hier aan te schuiven en ook niet bang te zijn dat mensen denken dat je geen geld het om eten te kopen, want de bezoekers zijn gemêleerd en zijn allemaal verschillend. Gezelligheid, elkaar ontmoeten en samen eten in plaats van alleen, dat is hetgeen waar het hier om gaat.

Wil je ook een keer aanschuiven bij ‘Meet, Eat Greet’ houd dan hun Facebookpagina in de gaten, daar wordt vaak al een tipje van de sluiter opgelicht over wat de pot schaft. Hier kun je ook aangeven of je aanschuift. Iedere vierde maandag van de maand is iedereen van harte welkom in het gebouw van de Christengemeente aan het Kerkhofplein 7 in Dinxperlo. Er wordt gegeten van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Boerenkool met worst. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant