Judith, de paashaas, Dianne en Esther zijn in voorbereiding op de Dinxperience quiz. Foto: Frank Vinkenvleugel

Judith, de paashaas, Dianne en Esther zijn in voorbereiding op de Dinxperience quiz. Foto: Frank Vinkenvleugel

Teams kunnen zich weer opmaken voor de DinXperience Quiz

Maatschappij

DINXPERLO - Het begint bij velen alweer te kriebelen want op vrijdag 15 maart is er een nieuwe editie van de ‘DinXperience Quiz’. Die gaat de deelnemers weer veel spanning en inspanning bezorgen maar vooral ook een gezellige avond met vrienden, familie of buren. Belangrijke kernkwaliteiten die van pas kunnen komen zijn snelheid, nauwkeurigheid en originaliteit.

Dianne Rutgers en Esther en Judith Nederlof zijn druk in de weer met alle voorbereidingen voor deze vierde DinXperience Quiz. De teams bestaan uit minimaal acht en maximaal vijftien personen, maar mogen ook gebruik maken van hulplijnen. Dianne: ”We zien dat de mensen vaak in hun eigen kringetje zoeken naar mede-quizzers. Ons advies is om ook breder te kijken om zoveel mogelijk parate kennis in huis te halen. Maar er zijn ook opdrachten waarbij je dingen moet uitzoeken of opzoeken”. Wat kennis betreft kunnen leeftijdsverschillen in een team goed van pas komen .
Judith: ”We hebben geprobeerd om er nieuwe elementen in te verwerken voor nog meer spanning. We willen graag verrassend blijven en zoeken steeds opnieuw naar leuke veranderingen van bekende opdrachten. Er hebben zich nu al twaalf teams opgegeven waaronder ook nieuwelingen.” Sommigen vinden het leuk om hun eigen familie op te trommelen maar ook collega’s kunnen meedoen in het kader van teambuilding. Een belangrijke tip van oud-deelnemers: begin niet met honger en dorst aan de quiz, want als je eenmaal bezig bent heb je daar geen tijd meer voor. Ook niet om op je gemak bij te kletsen met je teamgenoten. Dianne lacht: ”Je hoeft echt geen alleskunner te zijn maar er kan wel van alles gebeuren dus wees voorbereid”.

Niet uit Dinxperlo
Je mag overigens ook meedoen als je niet uit Dinxperlo komt. Sommige vragen zijn wel op Dinxperlo gericht maar dan kun je altijd een hulplijn inschakelen.
De dames zorgen ook bij deze editie van de DinXperience Quiz voor voldoende afwisseling en natuurlijk is er weer een ‘geheime opdracht’. Je weet niet of je hierbij wel of niet de deur uit moet, het kan van alles zijn. Judith: ”Het is een quiz voor alle bevolkingslagen, het is inspirerend en op sommige vlakken ook hilarisch. Er wordt veel gelachen en er is ook sprake van gezonde spanning of je het binnen de tijd redt om de opdrachten uit de DinXperience map af te krijgen. We bieden twee avonden plezier voor de prijs van één”. Esther: ”Op 15 maart met de DinXperience Quiz en op 11 april bij de uitslagavond. Er is geen maximum aan het aantal teams dat zich kan opgeven en laten we hopen dat Team Schaersvoorde deze keer niet wint“, wordt er gelachen.
De teams moeten zelf zorgen voor een geschikte quizlocatie. Het ene team zit bij iemand thuis terwijl een ander team een ruimte reserveert in een openbaar gebouw.

Taart bakken?
Geen van de deelnemers weet wat hen te wachten staat. Moet je een filmpje opnemen, moet je dansen, moet je een taart bakken, moet je de Jumbo in of achter de laptop op zoek naar alle molens in de Achterhoek? Juist dat maakt het iedere keer weer spannend. Esther: ”Tegenwoordig kun je bijna alles opzoeken op het internet maar we proberen ervoor te zorgen dat je toch wel wat meer moeite moet doen voor de antwoorden. We hebben een jaar lang de tijd gehad om dingen te bedenken. De vragen en opdrachten kunnen betrekking hebben op natuur, kunst, sport, drank, muziek, aardrijkskunde, sprookjes en ga zo maar door”.
Dianne: ”O ja, sportschoenen zijn niet verkeerd als je meedoet. Maar vergeet niet dat het vooral gaat om de lol samen.” Zelf hebben de dames die lol al bij het organiseren van de hele quiz, waarbij ze wel enige hulp krijgen van Lex Schellevis en Han hofs voor de ondersteuning op muzikaal, technisch en praktisch gebied. Een klein tipje van de sluier willen het drietal wel oplichten, maar ze komen met niet meer dan de woorden ‘In den beginne’.

De map met vragen kan op 15 maart om 19.00 uur worden opgehaald bij het Kulturhus en moet uiterlijk 23.00 uur weer worden ingeleverd bij de organisatie. Opgave voor de DinXperience Quiz kan tot 1 maart via de website van DinXperience. Deelname kost 60 euro per team

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant