Sandra Vanreys, Hans Venneman en Erwin Stolte. Foto: PR
Sandra Vanreys, Hans Venneman en Erwin Stolte. Foto: PR

Sandra Vanreys efkes anders

Muziek

DALE - Sandra Vanreys geeft samen met Hans Venneman en Erwin Stolte op tweede Pinksterdag, 6 juni, op landgoed Eppink aan de Romienendiek 4 in Aalten een koffieconcert vanaf 11.00 uur.

Samen met Hans Venneman (bas, zang en gitaar) en Erwin Stolte (zang, gitaar, mandoline en mondharmonica) speelt Sandra tot circa 14.15 uur op de deale van de boerderij van Jan en Joke Mateman. Bij mooi weer is het buiten op het erf .

Tijdens het samen muziek maken in de corona lockdown, ontstond spontaan het idee om ook liedjes in het Achterhoeks dialect te zingen naast het bekende country werk. Al gauw vormde zich een lange lijst met liedjes. ‘Daar moeten we een programma van maken’, werd geopperd en zo onstond het idee voor de naam Sandra Vanreys Efken Anders. De Aaltense zangeres heeft twee songs in de streektaal opgenomen, De Achterhoek en Waorhen. Ze werd genomineerd voor De Gelderse Kleiroze en ontving een oorkonde met een schouderklöpke voor de song Woarhen. Van beide songs schreef Sandra zelf de muziek en tekst. Ze vroeg Arie Ribbers, presentator en oprichter/redacteur van magazine Naober, voor het vertalen van de teksten in het dialect. 

Sandra, Erwin en Hans hebben al vaker met elkaar op het podium gestaan. Op 6 juni, tweede Pinksterdag, geven zij een try out concert van het nieuwe dialect repertoire waarin onder andere ook nummers uit het repertoire van Boh Foi Toch en Normaal aan bod komen.

Kaarten á 15 euro kunnen worden gereserveerd via e-mail: y.venneman@planet.nl of per telefoon op nummer 0315-785364. Koffie/ thee en parkeren is bij de prijs inbegrepen. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar. Aanvang 11.00 uur, circa 14.15 uur is het concert afgelopen. Locatie: Landgoed Eppink, Romienendiek 4 in Aalten, buurtschap Dale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant