Koor Vision tijdens een uitvoering. Foto: PR
Koor Vision tijdens een uitvoering. Foto: PR

Koor Vision in St. Michaelskirche

Muziek

DINXPERWICK - Koor Vision laat na de twee lange jaren met coronamaatregelen weer van zich horen. Onder leiding van Paul Gregoor zijn ze op zondag 10 juli weer te zien en te horen met een soort van koffieconcert in de St. Michaelskirche waarbij ze tegelijkertijd aandacht willen schenken aan een goed doel, in dit geval de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Door Waltraud Wensink

Goed doel
Twee bestuursleden en tevens koorleden, Nicole Messink en Edmund Schlüter, vertellen wat ze voor ogen hebben met het komende optreden. Edmund: ”We hebben twee jaar lang fysiek niet veel kunnen doen en zijn blij dat we eindelijk weer samen mogen repeteren in één ruimte zonder al te veel maatregelen. We vinden het leuk om dan ook weer iets samen te kunnen doen en bedachten ons dat we aan ons eerste optreden wel een goed doel konden koppelen. Zowel Stad Bocholt als het kerkbestuur van de St. Michaeleskirche geven toestemming dus we gaan er voor. Nicole: ”Maar waar kies je dan voor? Er zijn zoveel goede doelen die aandacht behoeven en we gunnen het ook heel veel anderen. We kunnen echter helaas niet iedereen steunen. Om het dicht bij onszelf te houden hebben we gekozen voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Een van onze koorleden heeft namelijk een aantal vluchtelingen opgevangen en dat leek ons een geschikt doel. Dan komt het ook wel heel dichtbij als je de verhalen van iemand hoort die lid is van je eigen koor.”

Koffieconcert
De leden van Koor Vision gaan onder leiding van Paul Gregoor een aantal nummers ten gehore brengen in de St. Michaelskirche aan het Kerkpatt in Suderwick. Er zitten nummers tussen die in de periode van coronamaatregelen online zijn gerepeteerd toen ze nog niet fysiek bij elkaar mochten komen. Met een gemengd koor is dat ook niet zo heel gemakkelijk als een aantal mensen uit Nederland komen en een aantal ook uit Duitsland waar in de coronaperiode gewoonweg andere maatregelen gelden. Paul Gregoor heeft het allemaal handig voor elkaar gekregen dat er toch online gerepeteerd kon worden vanuit het eigen huis van de koorleden. ”Het hoeft ook allemaal nog niet perfect te zijn”, geeft Edmund aan. “Het is allemaal best kort dag dat we dit samen bedacht hebben en we vinden het allang fijn om weer te mogen zingen. Van 12.00 tot 13.00 uur geven we een soort van koffieconcert met aansluitend gezamenlijk een kop koffie met een lekker stuk koek van bakkerij Gildhuis. Deze kun je dan kopen en de opbrengst gaat naar de stichting uit Bocholt die er voor zorgt dat het wordt besteed aan vluchtelingen uit Oekraïne en dan in de breedste zin van het woord, want de dingen die nodig zijn, zijn zeer uiteenlopend. Je kunt het zo gek niet bedenken en we weten zeker dat de opbrengst goed terecht zal komen.”

Aanmelden om het concert te bezoeken is niet nodig, een kaartje kopen hoeft ook niet. Het wordt gewoon een gezellige bijeenkomst met mooie liedjes en een fijn samenzijn. Koor Vision hoopt dan ook op veel belangstelling van zowel Duitse als Nederlandse gasten. “Het is mooi dat er weer zoveel kan en mag en hopelijk weet iedereen de weg naar de St. Michaelskirche te vinden op zondag 10 juli.” Koor Vision staat garant voor een breed repertoire van liedjes die op hoog niveau worden gezongen. Nicole: “Voor ons is het ook prettig dat we weer een doel hebben om voor te gaan. Langzaam aan werken we ook toe naar ons 50 jarige jubileum in 2023.” 

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Koor Vision of op de website https://www.koorvision.eu/ 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band