Con spirito oefent bij Old Dutch. Foto: Martin Zwieninkva
Con spirito oefent bij Old Dutch. Foto: Martin Zwieninkva eigendom van Con Spirito, rechtenvrij te gebruiken, gemaakt door

Con Spirito gooit de deuren weer open

Muziek

DINXPERLO - Nieuwe ronde, de start van een nieuw (winter)seizoen, met nieuwe initiatieven voor koor Con Spirito. Als eerste staan op dinsdag 6 september voor iedere belangstellende (aspirant)zanger de deuren van zaal Old Dutch wagenwijd open. Er is de gelegenheid om te luisteren, maar om echt de sfeer te proeven is vrijblijvend meedoen veel leuker.

Ervaar de verfrissende uitwerking die een avond zingen geeft. Niet alleen zangers maar ook professionals roepen al jaren dat zingen een dope is voor lichaam en geest. Menigeen, mogelijk vermoeid teruggekomen van de dagelijkse werksleur, beleeft de ontspanning die uitgaat van een avond zingen. 

Wie wil er nu niet meezingen op de teksten van het lied Avond van Boudewijn de Groot of highlights uit bekende musicals als de West Side Story, of evergreens van de Beatles of de gouden melodie uit De Parelvissers.

Het is heel prettig steeds weer van nieuwe leden o.a.  te horen:   “Dat had ik veel, veel eerder moeten doen”, of ” Het enthousiasme waarmee Ben Simmes voor het koor staat te dirigeren, daar word je als  zanger vanzelf door meegenomen”. En “ Het voelde vanaf het begin zo vertrouwd, ook de begeleiding en steun van verschillende koorleden. Je komt in een warm bad”.

Mannenkoor Con Spirito is ooit (1954) opgericht met een protestant christelijke signatuur, maar anno 2022 voelen zich leden van vele gezindten er thuis.

Het organisatiecomité hoopt op een vergelijkbaar succes aan vorig jaar toen zich vier aspiranten meldden. “Heb je maar de geringste interesse, aarzel niet! Er is geen drempel!”

Vanaf 19:30 uur  staat er in ieder geval een drankje klaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band