Rocco Ostermann speelt banjo. Foto: Bernard Bodt Photography
Rocco Ostermann speelt banjo. Foto: Bernard Bodt Photography

‘Johnny Cash zit in mijn hoofd en in mijn hart’

Muziek

DINXPERLO – Rocco Ostermann zingt op 15 oktober in Noaberz Cash, the American Recordings. Samen met een vijfkoppige band brengt de oud-Dinxperloër nummers van ‘the man in black’. Ostermann: “Johnny Cash, rebel, dichter, zanger, balancerend op een dunne lijn tussengoed en kwaad, hij zit in mijn hoofd en in mijn hart.”

Door Karin Stronks

Noaberz staat op zaterdagavond 15 oktober in het teken van de legendarische Johnny Cash. Rocco Ostermann zingt ‘Cash, the American Recordings’, begeleid door een vijfkoppige band, bestaand uit Wout Kemkens, gitaar; Matthijs Stronks, piano/fender rhodes; Teun Supheert, drums; Gerco Aerts, contrabas en Rocco Ostermann, gitaar/zang. 

Hoe bereidt de band zich voor op het concert? “Nou, niet écht eigenlijk. We hebben deze show al vaak gespeeld. Bovendien is live optreden de beste manier van repeteren! We hebben dit concert gedaan op festivals in onder meer Ierland, Duitsland en Nederland. We spelen het nog steeds zo’n twintig keer per jaar. Het is geen naspelen van Cash maar het interpreteren van zijn werk. We geven er een eigen draai aan met soms Ennio Morricone achtige arrangementen. De typische donkere zang blijft. Bij de meeste concerten kon je een speld horen vallen…”

De biografie van Rocco omschrijft het concert als volgt: ‘De concerten zijn als hoogmissen metapocalyptische gospels, rock and roll en countrybluessongs voor de tegen zijn demonenvechtende schaduwboksende mens’. 

Hoe is het om in Dinxperlo op te treden? Rocco grijnst mijmerend: “Jaaa, het is een soort van thuiskomen, hier ligt mijn bakermat, dit is mijn geboortedorp. Ik was 8, deed de Heilige Communie en kreeg een pick-up. Via het zwarte vinyl is Johnny Cash toen mijn slaapkamer binnengegaloppeerd… Later hadden we hier in de tapijtfabriek in de jaren ‘80 onze eerste oefenruimte, met grote dank aan Willy te Grotenhuis. Zo belangrijk dat je met je band ergens kunt repeteren.”

Het publiek zal worden verrast door een special guest. “Het is voor de eerste keer dat ik de eer heb om samen te spelen met Harald te Grotenhuis, uit Dinxperlo. Hij is één van de beste rockgitaristen van Nederland. We hebben veel paralellen, ook buiten de muziek. Harald is een geëngageerde jongerenwerker, ik speelde met bajesklanten en nu met daklozen. We maken er een soort van reünie van, een nostalgische happening. For the good times...” 

Het concert ‘Cash, the American Recordings’ duurt ongeveer twee uur, verdeeld over twee sets. Het begint om 20.30 uur. Ostermann: “We willen een gezellig naprogramma presenteren met hapjes en drankjes, napraten. In Dinxperlo, het ‘Seattle van de Achterhoek’!” 

Tickets à 12,50 euro zijn online te bestellen via de website van Naoberz:  


www.noaberz.nl/evenement/rocco-ostermann/

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band