Denise en zoon Ynze. Foto: Ramona Leemkuil

Denise en zoon Ynze. Foto: Ramona Leemkuil

Ramona Leemkuil

Denise Kerkhof met eerste, eigen geschreven nummer

Muziek

DINXPERLO - Na 25 jaar als semi-professional op het podium diverse covers gezongen te hebben, brengt de Dinxperlose Denise Kerkhof nu haar eerste eigen geschreven nummer uit. Op vrijdagavond 30 december zal het nummer ‘Samen vrij’ voor het eerst gedraaid worden door Dinxper FM. Dit zal op feestelijke wijze plaatsvinden bij Noaberz in het Kulturhus in Dinxperlo, van waaruit Dinxper FM die avond zal uitzenden. Zij zullen hier het nummer van Denise voor het eerst draaien en tegelijkertijd zal in de zaal de bijbehorende videoclip getoond worden. De avond start om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Door Daniëlle Jolink

Wanneer Denise de ruimte binnenkomt, vult ze direct de ruimte met haar positieve energie. Ze straalt aan alle kanten en heeft duidelijk zin om haar verhaal te vertellen én om haar nummer te laten horen. Wanneer de koffie doorloopt, schalt haar nummer dan ook door haar box en de mooie, pure zinnen weten me direct te raken.
Denise heeft het nummer volledig vanuit haar gevoel geschreven, zo vertelt ze wat later in het interview, dat hoor én voel je dan ook.
Denise begon met zingen toen ze zo’n 15 jaar was. Ze begon als zangeres bij de coverband Charing X, werkte met haar zus aan een album in Duitsland, welke helaas nooit van de grond gekomen is, en was ruim tien jaar zangeres bij de coverband Plebz.

“Tijdens de coronaperiode wilde ik graag op afstand met een andere zanger(es) samenwerken, maar dit was lastig te realiseren. Daarom ben ik toen alleen begonnen met het zingen van nummers en heb deze vervolgens op social media geplaatst”, aldus Denise.
“Ik moest hiervoor wel even uit mijn comfortzone”, zo vervolgt Denise. “Voor camera een nummer zingen, mijzelf begeleidend op gitaar. De vele enthousiaste reacties stimuleerden mij echter om door te gaan. Doordat ik mijzelf gitaar heb leren spelen, kan ik met basisakkoorden heel wat nummers spelen, maar lang niet alles. Gelukkig ontdekte ik toen de app Smule. Met behulp van deze app kon ik ook nummers zingen die ik zelf niet op gitaar kon spelen. Op deze manier heb ik tijdens de lockdown in 72 dagen tijd in totaal tachtig nummers op social media geplaatst.”

“Vanaf 2017 ben ik begonnen met het schrijven van eigen nummers. Ik heb bij Erna Rensen een opleiding tot coach gevolgd en daardoor veel aan zelfontwikkeling gedaan. De gevoelens die hierbij loskwamen, schreef ik van mij af en op deze manier heb ik acht nummers geschreven. Een aantal in het Engels en een aantal in het Nederlands. Het nummer ‘Samen vrij’ springt er voor mij echt uit. Tijdens het schrijven van dit nummer ben ik echt teruggegaan naar mijzelf en vanuit het gevoel van dat moment heb ik ‘Samen vrij’ geschreven. Het resultaat hiervan is dan ook een puur nummer waarvan ik denk dat het voor iedereen die het luistert te interpreteren is naar zijn of haar eigen gevoel.”

Denise kreeg regelmatig de vraag om een eigen nummer te plaatsen. Ze vond dit enorm spannend, maar besloot uiteindelijk om het nummer ‘Samen vrij’ op social media te plaatsen. De reacties zijn lovend en vrij snel hierna wordt ze gebeld door Joost Raben, toetsenist en zanger bij de band Hike. Hij vond het een prachtig nummer en dacht er nog veel meer muziek in te horen. Hij is met instemming van Denise het nummer gaan bewerken.
“Na een week stuurde Joost mij toen het nummer weer toe”, aldus Denise. “Toen ik het nummer afspeelde raakte het me enorm, het was precies geworden zoals ik het voor ogen had. Ik heb vervolgens contact opgenomen met Daan Jolink. Hij speelde als gitarist bij Plebz en is een goede vriend van mij geworden. Het stond voor mij dan ook als een paal boven water dat zijn gitaarspel in mijn nummer moest komen. Ik vertrouw Daan volledig en heb hem dan ook de vrije hand gegeven wat betreft de gitaarpartijen.”

“Toen het nummer eenmaal afwas wees een andere vriend mij erop dat hij vond dat er eigenlijk ook een videoclip bij moest en hij wees mij op Ramona Leemkuil. Dit vond ikzelf eerst eigenlijk een brug te ver, maar na er een tijdje over nagedacht te hebben heb ik toch contact opgenomen met Ramona. Zij was direct heel enthousiast. Ze had nog nooit een videoclip gemaakt, maar dit stond altijd nog wel op haar wenslijst. Zo mooi hoe alles steeds maar weer samen lijkt te komen tijdens het proces van dit nummer. Ramona vond het zelf nog wel heel spannend, maar ik had alle vertrouwen in haar. Ramona weet met haar camera de mensen altijd precies zo vast te leggen zoals ze zijn en dat heeft ze nu met mijn videoclip ook precies zo gedaan. Ik ben dan ook echt supertrots op hoe de clip is geworden. Alles klopt gewoon; de sfeer en chemie komen op beeld precies zo over als het in het echt was. Het was erg leuk om te doen. Wat de clip extra speciaal maakt, is dat mijn zoon Ynze er ook een rol in speelt, zo bijzonder om dit samen met hem te mogen doen.”

De presentatie van het nummer ‘Samen vrij’ is op vrijdagavond 30 december. Dinxper Fm zal, op verzoek van henzelf, deze avond voor het eerst, vanuit de zaal van Noaberz, het nummer ‘Samen vrij’ draaien. Tevens zal de videoclip hier voor het eerst vertoond worden.
Het wordt een gezellige, muzikale avond waarin Denise, Daan en Evert Stroet live muziek zullen maken, hierbij zal Denise het publiek trakteren op de akoestische versie van haar nummer.
De entree is gratis en de avond begint om 20.00 uur en zal tegen 22.00 uur afgelopen zijn. “Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen en ik zou het ook echt ontzettend leuk vinden wanneer de zaal gevuld is met veel mensen. Ik hoop dan ook op een superfijne avond met een mooie opkomst”, zo besluit Denise.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant