Tosca Fall.

Tosca Fall.

PR

Acht bands bestijgen podium tijdens festival Sneeuwpop in Dinxperlo

Muziek

DINXPERLO - Eindelijk is het dan zover. Na jaren van stilte is er eindelijk weer ‘Sneeuwpop’ bij Noaberz in het Kulturhus in Dinxperlo. Op 28 januari kunnen muziekliefhebbers genieten van een topavond met acht livebands waarbij de organisatie van ‘Sneeuwpop’ rekening heeft gehouden met de diverse muzieksmaken van het publiek. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan een goed doel waarbij deze keer is gekozen voor ‘Veur Dinxper, Deur Dinxper’.

Door Waltraud Wensink

Er worden sets gespeeld van 30 á 40 minuten per band, op twee verschillende podia. De bands waarvoor de organisatie heeft gekozen liegen er niet om en ze worden bij deze in het kort in willekeurige volgorde voorgesteld.

R.A.T.
Ontstaan in het verre oosten van Nederland maar voor nu een soort thuiswedstrijd. Klaar om Sneeuwpop te veroveren met hun eigen op ‘classic rock’ geïnspireerde muziek. Maak je klaar voor zweetvlekken, keelpijn, en je eigen onontdekte danstalent. Hun muziek laat je genieten van lang vergeten door rock gedomineerde tijden. De naam R.A.T. verraadt het al , de bandleden bestaan uit Ralf, Axel en Thijs, die tevens drummer is bij Miss Montreal. Onlangs brachten ze hun debuutalbum Lift Off uit.

Renegade Radio
Renegade Radio is opgericht in 2017 wegens een gezamenlijke liefde voor het spelen van ‘Rage Against The Machine’ muziek. Deze vierkoppige tributeband uit Oude IJsselstreek beklom al snel podia in de Achterhoek en studentenstad Nijmegen om de boel volledig op de kop te zetten met hun energieke show en oppeppende rap Metal.

Toska Fall
Ouderwetse 90’s punkrock met moderne hardcore en metal invloeden. Deze punkband komt uit Enschede. Niets staat punkrock zo in de weg als vader worden en dat is wat er gebeurde met Tim en Daniël. Na een paar jaar werden de ratels, flesjes en het krijsen echter weer vervangen door gitaren, drums en ‘andere’ flessen. De ervaren bandleden met roots in ‘Clueless’ en ‘Precious Second’ kozen hun nieuwe partner Roland uit een lokale band en bundelden hun krachten tot Toska Fall. Ze geven een show, boordevol aanstekelijke energie en een mix van Oldskool Punk, moderne hardcore en metal.

Paul’s Chevrolet and the rockin’ Cadillacs
Vanaf 1987 spelen ze de Nederlands. Belgische en Franse feestpodia plat. Wat ooit begon als een tributeband voor de tiende sterfdag van Elvis, is nu een scheurende band die zijn roots heeft in alles wat de fifties zo lekker maakte. In 2015 kreeg Paul Chevrolet een nacht lang de legendarische Sun Studio in Memphis tot zijn beschikking. Op de plek waar Elvis, Carl, Johnny en Roy hun legendarische werk op de band zette, heeft Paul de single ‘Let’s take a ride’ opgenomen. De bijbehorende videoclip werd de dagen daarna geschoten in New Orleans. 

Geteizem
De band Geteisem is in 2019 begonnen aan deze rock coverband. De band is ontstaan in Dinxperlo. Na meerdere wisselingen van bandleden deden ze een aantal optredens met een bezetting van drums, zang, bas en gitaar. Door een wisseling van een gitarist hebben ze in de coronatijd akoestisch opgetreden. Gelukkig voor Sneeuwpop hebben ze een gitarist gevonden die zijn debuut gaat maken op Sneeuwpop. Geteisem heeft een gevarieerde set lijst met nummers van Green Day tot aan ABBA.

SweetMilk
De Achterhoekse band SweetMilk is ontstaan rondom singer/songwriter Mike Mendels. Mike komt met de ideeën en werkt ze samen met Daniel uit tot liedjes die nooit meer uit je hoofd verdwijnen. Han, Jurgen en Remco maken de band compleet. Allemaal nuchtere, ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in verschillende bands. Deze energieke podiumeenheid is een genot om naar te luisteren en te kijken. En de naam SweetMilk: dat is een knipoog naar oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Hij was een nationale held, maar toch bescheiden en gewoon. Hij was goed in wat hij deed, omdat hij het waarschijnlijk ook gewoon leuk vond, lekker fietsen, net als SweetMilk het gewoon leuk vindt om lekker muziek te maken.

SoularVibe & the Galaxy Horns
SoularVibe & the Galaxy Horns staat garant voor funky vibes and jazzy feelings. Kleurrijke melodieën en swingende ritmes worden samengesmolten in een heerlijke set van live muziek. Daarbij gebruik makende van bekende en minder bekende covers, variërend van funk, jazz, soul tot pop. De band maakt sinds 2017 muziek in de Achterhoek, maar ook daarbuiten. Er wordt voornamelijk gespeeld op festivals, bedrijfsfeesten en is uiteraard ook te zien in het ‘clubcircuit’. In 2018 hebben ze de prestigieuze DjazzVibes award gewonnen voor het beste live optreden. Fraaie vertolkingen van nummers van onder andere Justin Timberlake, Earth Wind & Fire, Incognito, Tower of Power, Chaka Kahn, Stevie Wonder en meer worden door de uitgebreide bandbezetting inclusief blazerssectie neergezet.

The Heads on the Door
The Cure is een in 1978 Verenigd Koninkrijk gevormde New Wave band met als drijvende kracht zanger/gitarist Robert Smith. Het album ‘The Heads on the Door’ was hun grootste commerciële succes. Bij veel Dinxperloërs is het gezelschap dat nu zal optreden als ‘The Heads on the Door’ wel bekend, maar nu met een compleet vernieuwd repertoire van The Cure. Ze zullen op Sneeuwpop weer gaan knallen op hun eigen thuisbasis. Met eigen tribute van The Cure. Niet zo zeer om hun te evenaren maar om er een mooi optreden te maken.
Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina van Sneeuwpop. Aanvang van Sneeuwpop op 28 Januari 20.00 uur. Entree: vrije gift.

Soular Vibe.
R.A.T. in actie. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band