Het Valerius Ensemble van Phion. Foto: Femke Teussink

Het Valerius Ensemble van Phion. Foto: Femke Teussink

Orkest Phion in Klein Theater Dinxperlo

Muziek

DINXPERLO - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel brengt de voorstelling ‘Schubert - Octet in F’ op zondag 5 februari om 15.30 uur in Klein Theater Dinxperlo.

Het is de tweede voorstelling uit een reeks van drie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel in het Kulturhus. Deze middag brengen zij een kamermuziekstuk van Schubert.
Het is misschien wel het mooiste kamermuziekstuk van de negentiende eeuw: het Octet van Franz Schubert. Iconisch in zijn bezetting van klarinet, fagot hoorn en vijf strijkers, compleet met contrabas. Iconisch in zijn lengte van bijna een uur, één van de langste werken die Schubert ooit schreef. Maar minstens even iconisch in de veelheid van sferen door alle zes delen heen, van grootse dramatiek tot verstilde lyriek en aanstekelijke vrolijkheid. En toch weet Schubert als geen ander de kleinschalige sfeer en de intimiteit die zo kenmerkend zijn voor kamermuziek, door het hele stuk heen te handhaven. Schuberts Octet wordt gespeeld door acht leden van het Valerius Ensemble, het inmiddels gerenommeerde gezelschap bestaande uit musici van Phion. In de afgelopen jaren heeft het een grote reputatie verworven met talloze concerten in gevarieerde kleine bezettingen.
Het Valerius Ensemble staat niet alleen op het podium. Wouter Schmidt, voormalig violist van Het Gelders Orkest en groot muziekkenner, neemt het publiek voorafgaand aan de uitvoering mee op reis door dit buitengewone werk. Hij vertelt, legt uit, licht toe en brengt met live gespeelde voorbeelden samen met de musici de muziek intensief tot leven.
Kaarten zijn te koop via:


kleintheaterdinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band