Santiago Cimadevilla. Foto: PR

Santiago Cimadevilla. Foto: PR

Phion en gastmusici brengen barok en tango samen

Muziek

DINXPERLO - Op zondag 11 juni vindt in Klein Theater Dinxperlo de afsluiting plaats van een succesvolle reeks klassieke concerten. Phion, het Orkest van Gelderland & Overijssel, zal optreden samen met twee gastmusici en een combinatie van composities uit verschillende tijdperken.

Het concert, getiteld ‘Vier jaargetijden - Twee werelden’, brengt de werken van Vivaldi en Piazzolla samen in een dynamisch programma. De Italiaanse componist Antonio Vivaldi schreef vier virtuoze vioolconcerten genaamd ‘De vier jaargetijden’, terwijl de Argentijnse bandoneonist Astor Piazzolla vier tangostukken componeerde die passen bij de seizoenen van Buenos Aires.

Tijdens dit concert versmelten de musici van Phion de barokmuziek en moderne tango. De solisten van de avond, barokviolist Bojan Cicic en bandoneonist Santiago Cimadevilla, nemen het voortouw in dit bijzondere samenspel. Cicic, een gerenommeerde barokviolist, en Cimadevilla, een getalenteerde tanguero, dagen elkaar uit door Piazzolla’s tango’s op viool en Vivaldi’s composities op bandoneon te vertolken. Ze verkennen elkaars muzikale werelden en laten improvisatie een belangrijke rol spelen. Deze combinatie van barokke vioolconcerten en moderne tango laat horen dat deze stijlen uitstekend samengaan.

Het programma van de avond, getiteld ‘Vier jaargetijden, twee werelddelen’, omvat optredens van Bojan Cicic op viool, Santiago Cimadevilla op bandoneon en de strijkers van Phion. Ze zullen werken uitvoeren, waaronder Vivaldi’s ‘I quattro stagioni’ (De vier jaargetijden) en Piazzolla’s ‘Cuatro Estaciones Porteñas’ (De vier seizoenen van Buenos Aires).

Toegangskaarten voor deze speciale voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Klein Theater Dinxperlo, www.kleintheaterdinxperlo.nl. Mis deze gelegenheid niet om te genieten van de harmonieuze samensmelting van barok en tango, uitgevoerd door de getalenteerde musici van Phion, het Orkest van Gelderland & Overijssel, samen met Bojan Cicic en Santiago Cimadevilla.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant