Foto: PR

Foto: PR

Euregiokorenconcert maakt het publiek in volle Sint-Michielskerk enthousiast

Muziek

Euregiokorenconcert maakt het publiek in volle
Sint-Michielskerk enthousiast

SUDERWICK - Op zondag 5 november hielden de vier “Knikkink-koren” onder leiding van dirigent Frank Knikkink voor het eerst een gezamenlijk concert in de volledig bezette St. Michael Kirche in Suderwick. 

Het internationale koorproject riep vooraf bij de ruim zestig actieve muzikanten uit Suderwick, Dinxperlo, Breedenbroek, Silvolde en Hummelo de nodige spanning, maar ook verwachtingen op, want er werden geen kaartjes verkocht en pas op het einde kwam de vraag om vrijwillige gift. In totaal is er op alle koorlocaties zeven gezamenlijke gerepeteerd waarbij een harmonieuze eenheid ontstond.
Het project “Grenzeloos zingen tijdens het Euregio Korenconcert” werd mogelijk gemaakt door het Interreg Duitsland-Nederland programma en medegefinancierd door de Europese Gemeenschap.
Het publiek werd opgewarmd met het meerstemmige, dynamische “Jubilate”, een oude koraal als dankzegging uit de Russisch-Orthodoxe Kerk, dat alle koren samen zongen. Naast andere spirituele werken zoals de gospel “When the saints...” en het Taizé-lied “O Lord, hear my prayer”, bevatte het programma enkele Engelse titels en wereldhits. Uit de West Side Story klonk “Somewhere”, van de Beatles “ Michelle”. Van de Beegees werd “Words” gezongen evenals het Schotse “Auld lang syne”, “The Rose” en “You raise me up” van Josh Groban,
Het concert werd afgesloten met de “Zottelmarsch”, een a capella persiflage op een blaasorkest en de wereldhits “You’ll Never Walk Alone”, dat nu vaak als volkslied te horen is in grote voetbalstadions met tienduizenden stemmen. Tot slot zongen de koren onder begeleiding van Lau Bisseling op gitaar de evergreen “The Sound of Silence” van Simon en Garfunkel.
Joop Kraan leidde het programma met zijn levendige, inspirerende moderatie. Henk Bennink begeleidde de koren op piano en orgel en speelde solo op het orgel het Toccata en Fuga van J.S. Bach op vakkundige wijze.
Het diepe menselijke verlangen naar liefde, kalmte, geborgenheid en vrede, maar ook naar begrip onder mensen bleek de opvallende rode draad door het programma. Aan het einde wenste Rosi Tuente, de voorzitter van het gastgevende Kirchenchor ‘St. Michael’, dat de muziek mag naklinken in de bezoekers en hen met vertrouwen en hoop mag vervullen in deze tijd waarin de wereld ten onder lijkt te gaan aan misverstanden en catastrofes.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band