Kinderen op de imkerij. Foto: PR
Kinderen op de imkerij. Foto: PR

Open dag imkerij ‘t Beggelder

Natuur

DINXPERLO - Imkerij ’t Beggelder houdt op zaterdag 9 en zondag 10 juli open dagen. Van 11.00 tot 15.00  uur kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de imkerij en zo van dichtbij mee maken wat een imker doet. Men kan een kijkje in de bijenkast nemen of in de observatiekast waar een bijenvolk achter glas te zien is, en zo meer te weten komen over de koningin, de werksters en de darren. De imkers Lucie en Edwin zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

Waarom wordt iemand imker? Hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk? Zij kunnen erover vertellen. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur.
Er is dat weekend ook een proeverij en er is honing uit de omgeving te koop. Voor de potentiële imker worden er jaarlijks imkercursussen in Dinxperlo georganiseerd, ook daarover is informatie te verkrijgen.
Het bezoek aan de open dagen is gratis.

Niet alleen bijen, maar ook bloemen
Imkerij ‘t Beggelder heeft ook dit jaar weer enkele percelen ingezaaid met een akkerrandenmengsel. De bezoeker wordt uitgenodigd ook over de paden door dit “prachtige bloemenbed” te wandelen.


Imkerij ‘t Beggelder
Rietstapperweg 1a Dinxperlo

facebook.com/imkerij.tbeggelder

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band