Het waterleven bestuderen is een van de steeds weer verrassende cursuselementen. Foto: PR
Het waterleven bestuderen is een van de steeds weer verrassende cursuselementen. Foto: PR

Natuurcursus IVN De Oude IJsselstreek

Natuur

Natuurcursus IVN De Oude IJsselstreek

REGIO - Tijdens de lockdown hebben veel mensen de natuur in de eigen omgeving, min of meer noodgedwongen, ontdekt. Daardoor is de behoefte om er meer over te willen weten gegroeid. Een natuurcursus is daarvoor een goede opstart. Dit najaar is er weer een cursus in alle vier de regio’s van IVN-afdeling De Oude IJsselstreek. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur en daarnaast de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen, voorkennis is niet nodig. Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Insecten, Waterleven, Zoogdieren, Paddenstoelen, Herfstverschijnselen en Landschap.

Omdat deze afdeling een groot gebied beslaat, wordt de cursus gelijktijdig in de vier regio’s van de afdeling aangeboden: op maandag in Braamt; dinsdag in Halle Nijman; woensdag in Zevenaar en op donderdag in Breedenbroek. Op alle vier locaties wordt hetzelfde programma aangeboden.
Elke twee weken is er een lesavond, van 20.00 tot 22.00 uur, met aansluitend een excursie op zaterdagochtend van 09.30 tot 12 uur. Om bij verhindering toch het hele programma te kunnen volgen is het mogelijk om een bijeenkomst op één van de andere locaties bij te wonen.
Het programmaoverzicht, de cursuslocaties en het inschrijfformulier staan op de website (https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek). Aanmelden kan tot 4 september daarna beslist IVN De Oude IJsselstreek of de cursus op elke locatie door kan gaan. Meer info: cursussen@ivn-doij.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band