Plant- en klusdag. Foto: Marly de Kok
Plant- en klusdag. Foto: Marly de Kok MARLY DE KOK

Sinderen in landelijke finale van Kern met Pit

Natuur

SINDEREN - Begin dit jaar werd het Boskapellebusken trofeewinnaar van de provincie Gelderland en dat betekent dat dit buurtproject door is naar de landelijke finale van Kern met Pit. Het Boskapellebusken neemt het in de finale op tegen de trofeewinnaars van de andere 11 provincies. Natuurlijk willen ze de “Gouden Pit” heel graag meenemen naar Sinderen, maar dat lukt niet zonder publieksstemmen.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan, als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Hier doet het Boskapellebusken uiteraard aan mee!
Samen met een grote club vrijwilligers hebben ze al veel gezellige en productieve plant- en klusdagen gehad. Het weideperceel op Sinderen is inmiddels al behoorlijk omgetoverd tot buurtbos. Het plantgoed zit in de grond, de fruitbomen zijn gepland, de paddenpoel is gegraven en omheind, de torenvalkenkast wordt zelfs al bewoond en het amfitheater is gebouwd.
Nu hoopt Sinderen er met de hoofdprijs vandoor te gaan om de verdere plannen ook uit te kunnen voeren, zoals een natuurspeeltuin voor kinderen, een rolstoelvriendelijke ingang en een schuilhut voor passerende fietsers. De hoofdprijs is de Gouden pit ter waarde van 3.000 euro en deze wordt voor vijftig procent door de vakjury bepaald en voor vijftig procent door online stemmen.
Van 15 mei tot 5 juni kan op kernmetpit.nl gestemd worden.

Wil je meer weten over het Boskapellebusken en de strijd om de “Gouden Pit”? Neem dan een kijkje op de website: www.boskapellebusken.com/kern-met-pit.

Groepsfoto. Foto: Marly de Klok
Werkgroep Boskampelle. Foto: Huinink Sinderen

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band