Cursus Klik & Tik. Foto: PR
Cursus Klik & Tik. Foto: PR

Start cursus Klik & Tik in de bibliotheek

Onderwijs

DINXPERLO/AALTEN - De cursussen Klik & Tik gaan weer van start in de bibliotheek!. Voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met het gebruik van computer en internet is dit een uitgelezen kans om hier meer over te leren. Op donderdag 10 februari begint de cursus in de bibliotheek Dinxperlo en op woensdag 2 maart in de bibliotheek Aalten.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, steeds meer zaken moet of kan via internet worden geregeld. Deelnemers aan de cursus Klik & Tik krijgen hulp bij het basisgebruik van computer en internet, zoals het opstarten van de computer, typen en een e-mail versturen. Vervolgens maken ze kennis met verschillende leuke en handige websites en leren ze stap voor stap hoe deze werken en wat ze er zoal mee kunnen doen. Ook komt het omgaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp aan bod.

Deelname
Het is mogelijk om op eigen niveau en op ieder moment in te stappen bij de cursus Klik & Tik. Deelnemers aan de cursus werken in hun eigen tempo, op een tablet/laptop van zichzelf of van de bibliotheek. Ze volgen de cursus in de bibliotheek in kleine groepjes en oefenen waar mogelijk thuis. Bij vragen helpt de cursusleider (digicoach) ze verder. Op donderdag 10 februari start de cursus om 10.00 uur in de bibliotheek Dinxperlo en op woensdag 2 maart om 10.00 uur in de bibliotheek Aalten. Deelname aan de cursus is gratis, alleen de aanschaf van het cursusboek kost 20 euro. Aanmelden kan in de Activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of via een telefoontje naar het servicebureau, tel. 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band