Robots in de bibliotheek. Foto: PR
Robots in de bibliotheek. Foto: PR

Robots in de Bieb

Onderwijs

DINXPERLO - Hoe wordt een robot verteld wat hij moet doen? Dat kunnen kinderen op donderdag 5 mei leren tijdens een workshop programmeren in de Bibliotheek Dinxperlo. 

Onder de naam Bieblab, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort twee workshops voor verschillende leeftijden. De workshops zijn een introductie in de programmeertaal: de kinderen gaan robots programmeren met behulp van commando’s.

Bee-Bot en Cubetto
Kinderen van vijf tot acht jaar kunnen op 5 mei tussen 14.00 en 15.00 uur komen programmeren met Bee-Bot en Cubetto. Bee-bot en Cubetto zijn twee soorten robotjes die door kinderen geprogrammeerd kunnen worden om een bepaalde route te rijden. Ze leren zo spelenderwijs hoe het werkt om diverse commando’s achter elkaar te geven.

Lego WeDo
Voor de iets oudere kinderen, in de leeftijd van negen tot twaalf jaar, is er op 5 mei tussen 15.30 en 16.30 uur de workshop ‘Programmeren met Lego WeDo.’ Met Lego WeDo kunnen ze met behulp van een speciale app verschillende robots bouwen die ze daarna ook allerlei commando’s kunnen geven.

Aanmelden
Kinderen die het leuk vinden om in de meivakantie spelenderwijs wat meer te leren over programmeertaal kunnen zich aanmelden via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl Deelname is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band