Fia wordt verwelkomd bij st Liboriusschool. Foto: Frank Vinkenvleugel
Fia wordt verwelkomd bij st Liboriusschool. Foto: Frank Vinkenvleugel

Fia Wiggers neemt afscheid van het onderwijs

Onderwijs

DINXPERLO - Juf Fia heeft op donderdag 7 juli afscheid van haar geliefde basisschool Sint Liborius genomen, waar zij 46 jaar lang lesgaf aan meer dan 1200 leerlingen. Ze sluit daarmee een belangrijke periode in haar leven af, om van haar pensioen te mogen gaan ‘genieten’. Fia geeft in haar afsluitende speech aan dat ze nog niet goed weet hoe ze dit genieten voor zich moet zien, aangezien lesgeven haar grote liefde is en ze nog steeds elke dag geniet van haar werk, collega’s en kinderen. Gelukkig krijgt ze voldoende tips van de leerlingen, zoals zwemmen, wandelen met haar man, een boek schrijven en het volgen van een bucketlist. 

De feestelijke dag begint met een lekker ontbijtje voor haar en haar man Daan. Om 10.00 uur staat er een cabrio voor de deur klaar om Fia naar school te rijden. Daar aangekomen zwaaien de in het blauw geklede (Fia’s lievelingskleur) leerlingen haar tegemoet en wordt ze door een erehaag naar de speelzaal geleid. Hier zitten alle leerlingen van de school klaar voor een spektakelstuk. 

Elke groep heeft iets ingestudeerd voor Fia; een ABC, een lied, een versje, een dans, alles komt voorbij met één centraal thema: juf Fia. Stralend ondergaat Fia deze welverdiende aandacht. Ook wordt er een foto gemaakt ter ere van het 70-jarig bestaan van de school. Een foto waarop Fia niet mag ontbreken. Na een heerlijke lunch met haar groep 8, gaat het verder met recepties. Eerst is er ruimte voor handen geven, daarna is er een receptie voor genodigden. 

De school stroomt vol met oud leerlingen, (oud) ouders, (oud) collega’s, vrienden en familie. Old Dutch verzorgt de catering en het is een mooie middag van weerzien, herinneringen ophalen en afspraken maken om de pensioentijd alvast wat op te vullen. Rob van der Kemp, oud directeur van de Sint Liborius en Yvet Knoefmann, huidige directeur, speechen Fia toe. Ze bedanken haar voor haar warme inzet voor de school en de leerlingen. Het team zingt Fia een vaarwel toe en dan is de dag ten einde. Fia: “Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de prachtige, onvergetelijke dag. Het was vanaf het ontbijt tot en met de receptie in één woord: perfect!” 

Fia spreekt op de dag van afscheid. Foto: Frank Vinkenvleugel
Juf Fia bij de feestelijke entree. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band