Taalhuis. Foto: PR
Taalhuis. Foto: PR

Bibliotheek zoekt taalcoaches

Onderwijs

DINXPERLO - De Bibliotheek Achterhoekse Poort is op zoek naar enthousiaste taalcoaches die het leuk vinden om, onder begeleiding van een Taalhuisdocent, de deelnemers in het DigiTaalhuis individueel of in een klein groepje te helpen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en/of spreken.

Als taalcoach stel je de leerdoelen van de deelnemers centraal en met je enthousiasme, geduld, inlevingsvermogen en interesse in mensen, motiveer je ze om deze te halen. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal goed, ben je betrouwbaar, heb je goede sociale en digitale vaardigheden en kun je je betrokkenheid combineren met een zakelijke benadering. Je voelt je verbonden met de rol van de Bibliotheek Achterhoekse Poort en bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar.

Als taalcoach krijg je een taalcoachtraining van vier dagdelen en word je ondersteund door de Taalhuisdocent en de lokale coördinator DigiTaalhuis. Ook krijg je een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek aangeboden. Jaarlijks wordt er een gezellige inspiratiebijeenkomst georganiseerd waarin je mede-vrijwilligers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. En bovenal biedt de Bibliotheek uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk in een plezierige werkomgeving.

Enthousiaste vrijwilligers kunnen contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar door te bellen met 088-0062929 of een e-mail te sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band