De boeklancering bij Meester Mokka. Foto: Marlies Grijsbach

De boeklancering bij Meester Mokka. Foto: Marlies Grijsbach

Foto door Marlies Grijsbach

Schoolmeester schrijft kinderboek

Onderwijs

DINXPERLO - Opgegroeid in Dinxperlo, wonend in Ulft, werkend op de basisschool in Silvolde: de Achterhoek heeft er een kinderboekenschrijver bij. “Ik sta al een aantal jaar voor de klas”, vertelt Danny  Winters (32), ook wel bekend als ‘Meester Danny’, enthousiast. “In mijn ogen staat of valt er ontzettend veel met leesplezier. Eén van mijn eigen wensen was het schrijven van een kinderboek. En laat ik daarmee nou net dat steentje voor het leesplezier kunnen bijdragen.” 

Voorlezen aan de klas

“Zelf heb ik altijd met veel plezier boeken gelezen. Ik merk op school dat leesmotivatie ontzettend belangrijk is en daar wilde ik graag een steentje aan bijdragen.”
En zo geschiedde: Danny schreef zijn allereerste kinderboek. Maar hoe komt dat precies tot stand? “Tijdens het schrijven wist ik zelf ook nog niet hoe het verhaal zou gaan lopen. In grote lijnen had ik het wel in mijn hoofd en ik dacht steeds een paar hoofdstukken vooruit. De reacties bij het voorlezen aan mijn klas waren erg belangrijk, zo kon ik stukjes verbeteren. De tekeningen van Roxanne Wissing maakten het boek helemaal af!”

Het verhaal

Inmiddels is het boek te koop in de (online) winkels. Het boek gaat over een 10-jarig meisje dat erachter komt dat ze met dieren kan praten. Met de hulp van de dieren en haar vrienden moet ze de boze bosmagiër zien te verslaan.

Te koop

Via crowdfunding haalde Danny voldoende geld op om het boek uit te kunnen geven. Sinds vorige maand is het boek te koop, en die boeklancering ging gepaard met een groot feest bij Meester Mokka. De winkel stond vol met familie, vrienden, leerlingen uit de klas van Meester Danny en ouders.
Meer informatie op de website van meester Danny.


www.dannyschrijft.nl

Steffi en de boze bosmagiër.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant