Afbeelding

Muzikale voetnootjes, Marco van Lochem

Opinie

Don’t Stop Believin’ – Journey (1981)

Zelfstandige!

Afgelopen zondag trok ik de deur bij Estinea achter mij dicht en automatisch opende zich een andere, een nieuwe deur. Soms komt er iets op je pad, waarvan je eerst denkt dat het niets voor je is. Als je dan meer informatie krijgt, er een beter en vollediger beeld van hebt, kan het voorkomen dat je er toch enthousiast van wordt. Dit overkwam mij in de eerste maanden van dit jaar. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging wat betreft mijn werk. Met een deskundige coach als steun en toeverlaat kwam ik op het pad van zelfstandige. Spannend en uitdagend.

Deze stap betekent dat ik mijn vaste werkplek van de afgelopen acht jaar ga verlaten. Fijne collega’s, waar ik lief en leed mee heb gedeeld, cliënten die hetzelfde met mij gedaan hebben en een goede werkgever. Waarom dit allemaal dan toch achter mij laten? Iets meer vrijheid, zelf je rooster bepalen en in een andere tak van de zorg stappen. Daarbij komt ook dat ik wel 100% gemotiveerd moet zijn om het werken met mensen goed en zorgvuldig te doen, zo sta ik er althans in. Zeker in de zorg kun je de kantjes er niet van aflopen. Dat past niet bij mij, dus wilde ik dat voor zijn. 

Of deze nieuwe stap succesvol zal worden, dat weet ik natuurlijk nog niet. Er zijn in het leven maar weinig zekerheden. Maar niet geschoten is altijd mis en ik heb er een goed gevoel over. Ik heb geleerd dat ik in mijzelf moet geloven. Dat was vroeger absoluut niet het geval, maar de succesvolle switch die ik in 2011 gemaakt heb, vanuit de fabriek naar de zorg, heeft daaraan bijgedragen. Ik was sinds 1992 een gediplomeerd agogisch werker, maar heb daar toen door omstandigheden niets mee gedaan. Daar moest en kon in 2011 verandering in komen. Dus ontslag genomen, opleiding gevolgd en werk gevonden. 

Journey bracht in 1981 de knaller ‘Don’t Stop Believin’’ uit, dat tot een klassieker is uitgegroeid. De song straalt positiviteit uit, wat er ook gebeurt, blijf erin geloven. ‘Some’ll Win, Some Will Lose’, soms win je, soms niet, maar altijd in jezelf blijven geloven, ‘Don’t Stop Believin’, Hold On To That Feelin’’. Met vertrouwen stap ik in dit nieuwe avontuur, gesteund door het thuisfront en dat is ook een kwestie van erin geloven, ‘Believin” dus! 

72. Don't Stop Believin' - Journey

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band