Halfgelaatsmaskers: hoe gebruiken bedrijven dit?

  Partnerbijdrage

Meer weten over halfgelaatsmaskers? In dit artikel laten we zien hoe bedrijven hun halfgelaatsmaskers gebruiken. Dit zegt iets over de noodzaak van persoonlijke beschermingsmiddelen en hoe werken in een raffinaderij, chemische fabriek of in de maakindustrie mogelijk is. Wil je het gehele gezicht afschermen? Dan heb je een volgelaatsmasker nodig. Dit schermt je volledig af van de omgeving.

Halfgelaatsmaskers met een filter
Een halfgelaatsmasker werkt met een filter. Er zijn verschillende soorten filters om op een halfgelaatsmasker te gebruiken. Denk aan een dampfilter, stoffilter, gasfilter of combinatiefilter. Met deze filters pas je jezelf aan op de werkomgeving. Dit maakt het voor medewerkers van een organisatie mogelijk om in verschillende omgevingen werkzaamheden te doen. Laat een specialist je helpen om hierin de juiste keuze te maken.

Halfgelaatsmaskers van 3M
3M is een merk dat bijna iedereen kent. Zeker als het om veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen gaat is dit merk uitermate populair. Veel leveranciers bieden dan ook halfgelaatsmaskers van 3M aan. Er zijn verschillende types om uit te kiezen. Zo is er de 7502 van 3M, dit halfgelaatsmasker is herbruikbaar en gemaakt van siliconenrubber. Het masker is gemakkelijk in het gebruik en comfortabel. Door het sluitmechanisme en de neusbrug die gebruikt is. Door een uitademventiel is het mogelijk om hitte of vocht los te laten. De 7503 van 3M is een halfgelaatsmasker dat van zacht siliconen gemaakt is. Het zit prettig en een filter is eenvoudig aan te sluiten. Dit kan een stoffilter, dampfilter of gasfilter zijn. Ook dit model heeft een uitademventiel.

Verschillende soorten halfgelaatsmaskers
Halfgelaatsmaskers in de veiligheidsklasse P3 zijn benodigd wanneer er gewerkt wordt met stoffen die de luchtwegen ernstig aantasten. Het kan om virussen, kankerverwekkende stoffen, radioactief materiaal of bacteriën gaan. Stoffen die in het bloed opneembaar zijn en zeer schadelijk. Door met dit soort maskers te werken, is het voor bedrijven mogelijk om ook in zeer uitdagende omgevingen op een veilige manier te werken. Iets dat zonder halfgelaatsmaskers niet mogelijk is.

Dit artikel wordt u aangeboden door Allsafety.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden