Duurzame puntzakken voor patat en churros

Partnerbijdrage

De puntzak is bijna iconisch in Nederland. Het is onlosmakelijk verbonden met patat. Maar je eet er ook gemakkelijk churros of knapperige groentereepjes uit. Een van de grote voordelen is dat je van je snack geniet terwijl je loopt. Met een bakje of bord is dat erg onhandig. Puntzakken worden al eeuwenlang gebruikt, en dat gaat niet veranderen.

Duurzame materialen om het milieu te beschermen
We streven allemaal naar het beschermen van het klimaat. Door na te denken over onze alledaagse keuzes dragen we allemaal ons steentje bij. Verpakkingen van plastic waren jarenlang een groot probleem. Inmiddels zijn we samen hard aan het werk om een omslag te maken. Puntzakken worden inmiddels weer gemaakt van krantenpapier en karton. Het is gedaan met geplastificeerd papier. Volgens veel liefhebbers smaakt de friet bovendien lekkerder wanneer het in een natuurlijk materiaal geserveerd wordt.

Een knapperig portie friet met je favoriete saus
Je eet jouw patatje zoals jij dat het lekkerst vindt. Met een puntzak doe je dat bovendien waar je maar wilt. Friet is een uiterst populaire snack, in Nederland en de rest van de wereld. Een portie friet met mayo is de meest populaire optie in ons land. Het wordt zo vaak gegeten dat het meestal wordt aangeduid met “patatje met”. Daarnaast zijn ketchup en curry geliefde keuzes. Maar patat met pindasaus wordt eveneens veel besteld. Verschillende combinaties zorgen voor een groot aantal mogelijkheden. Zoals een patatje speciaal of oorlog. Joppiesaus is in veel cafetaria’s de meest recente toevoeging. Maar dat is inmiddels ook al helemaal ingeburgerd.

Patatzakken met een los vakje voor de saus
Uit een puntzak eet je friet meestal met een vorkje. Maar soms smaken ze nog lekkerder wanneer je met je handen eet. Je loopt alleen wel de kans dat het een smeerboel wordt. Met name omdat de saus bovenop ligt. De oplossing is een los vakje voor de saus. Die is aan de bovenrand van de puntzak bevestigd, op een makkelijk bereikbare plek zonder dat je er steeds met je hand langskomt.

Duurzame en stevige puntzakken om onderweg van je snacks te genieten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Takeaware.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band