Afbeelding
Foto: PR

Wat zijn de voordelen van een verzuimverzekering? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Partnerbijdrage

Een verzuimverzekering, anno 2021 hebben de meeste ondernemers hier weleens van gehoord. Deze verzekering dekt de kosten bij langdurig verzuim van medewerkers. Toch zijn er flink wat bedrijven die nog geen verzuimverzekering hebben. Terwijl dit veel risico’s wegneemt en zorgt voor een zekerder gevoel. Als u de kosten van verzuim zelf kunt dekken als bedrijf, dan is het dus in principe niet nodig, maar toch wordt het aangeraden om een verzuimverzekering af te sluiten. Wat zijn de voordelen van verzuimverzekeringen? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Wat is een verzuimverzekering?

Stel u heeft een werknemer die plots langdurig ziek is en voorlopig niet meer kan komen werken. Dan bent u als bedrijf verplicht om de eerste twee jaar het salaris door te betalen (voor minimaal 70%). Heeft u geen verzuimverzekering? Dan kan dit aardig in de kosten lopen. Zo kost een werknemer gemiddeld zo’n 250 euro per dag. Naast deze kosten treedt er natuurlijk ook productieverlies op. En moet u uiteraard zelf een vervanger regelen. Met een verzuimverzekering worden de kosten voor de eerste twee jaar gedekt. Reken de winst maar uit!

Wat kost een verzuimverzekering?

Veel ondernemers die (nog) geen verzuimverzekering af hebben gesloten denken vaak dat de premie te hoog is en zij zelf het ziekteverzuim kunnen dekken. Wat kost een verzuimverzekering ongeveer? Dit is erg afhankelijk van het type bedrijf, maar ook het type verzekering. U kunt namelijk vaak extra opties toevoegen. De basispremie van een verzuimverzekering wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Leeftijd van uw personeel
  • De sector waarin het bedrijf zich bevindt
  • Het ziekteverzuim in het verleden (verzuimanalyse)
  • Het jaarloon van alle medewerkers binnen uw bedrijf

Voordelen verzuimverzekering

Wat zijn precies de voordelen van een verzuimverzekering? Hieronder een aantal voordelen:

  • Loonkosten worden tot twee jaar doorbetaald
  • Begeleiding bij langdurig verzuim
  • Zelf het eigen risico bepalen
  • Er geldt een maximale eindleeftijd (Pensioen en AOW).

Verzuimverzekering afsluiten

Heeft u nog geen verzuimverzekering, maar wilt u er wellicht wel eentje afsluiten? Dan kunt u dit anno 2021 eenvoudig online doen. Sites zoals HRNavigator.nl helpen u bij het vergelijken van verzuimverzekeringen. Want elk bedrijf is natuurlijk anders. Bij HRNavigator.nl geeft u aan wat u zoekt, vervolgens ontvangt u een vergelijking en 3 offertes op maat. Zo kunt u een goede doordachte keuze maken en bent u binnen no-time verzekerd. 

Dit artikel wordt u aangeboden door HR Navigator. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band