Afbeelding

Geld lenen in Gelderland: Inwoners lenen 2% minder dan gemiddeld in Nederland

Partnerbijdrage

Uit een recent onderzoek van Geld.nl, een financiële vergelijkingssite voor verzekeringen en bankproducten, blijkt dat inwoners van Gelderland gemiddeld 2% minder lenen dan het landelijke gemiddelde in Nederland. Het gemiddelde bedrag dat in 2022 in Gelderland werd geleend was 13.297 euro, terwijl het landelijke gemiddelde 13.595 euro bedroeg.

Lenen voor auto en verbouwing populairste in Gelderland
Het populairste doel voor een lening onder de inwoners van Gelderland is de aanschaf van een auto, waarvoor bijna 30% van de leningen wordt gebruikt. “Dit is vergelijkbaar met het landelijke gemiddelde van 28%”, volgens Amanda Bulthuis, expert op het gebied van geld en verzekeringen van Geld.nl. Daarbij zijn de prijzen voor tweedehands auto’s ook flink gestegen. Hierdoor zullen meer mensen geld lenen om dit te bekostigen.

Een andere veelvoorkomende reden voor leningen in Gelderland zijn verbouwingen, waarvoor ongeveer 15% van de leningen wordt gebruikt. “ Ook dit komt overeen met het nationale gemiddelde van 14,7%,” volgens Bulthuis.

Tip! Wil je als inwoner van Gelderland goedkoop geld lenen? Dan is het slim om de rentetarieven van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Dit kan bij www.geld.nl. Door goed te vergelijken, bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.

Dit artikel wordt u aangeboden door geld.nl. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band