Wethouder Joop Wikkerink. Foto: PR
Wethouder Joop Wikkerink. Foto: PR

Wethouder Joop Wikkerink genomineerd voor Beste Bestuurder

Politiek

AALTEN - Joop Wikkerink, wethouder van de gemeente Aalten, is genomineerd voor de titel Beste Bestuurder Kleine Gemeente 2021. Samen met burgemeester Vincent van Neerbos van de gemeente West Maas en Waal en wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen is hij in de race voor de titel. De verkiezing voor Beste Bestuurder wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, vakblad voor bestuurlijk Nederland. Tot en met 30 januari kan iedereen stemmen via www.bestebestuurder.nl

“Ik ben echt blij verrast. Ik zie dit heel erg als een waardering voor ons college-team en de samenwerking in onze regio Achterhoek. Je moet het namelijk samen doen. Maar je moet het wel doen. Zo zit ons college in elkaar. Een fijn team!”, aldus Joop Wikkerink.

Joop Wikkerink heeft onder andere WMO, Minimabeleid, Schuldhulpverlening, Participatiewet, Volksgezondheid en Dierenwelzijn in zijn portefeuille. Hij wordt enorm gewaardeerd vanwege zijn deskundigheid en jarenlange ervaring in de lokale politiek. Hij gaat op een verbindende manier te werk en heeft daarmee vele vernieuwingen doorgevoerd. Stemmers prijzen hem om zijn tomeloze inzet als wethouder, maar ook in het verleden als raadslid. 

Tweede stemronde
Na de eerste stemronde, waaraan ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Wikkerink in de categorie Beste Bestuurder Kleine Gemeente als een van de drie genomineerden uit de bus gekomen. Bij de tweede ronde worden alle lokale en regionale politici en bestuurders nogmaals benaderd om een keuze te maken uit de genomineerden. Daarnaast kan iedereen van 18 januari tot en met 30 januari stemmen op zijn of haar favoriet via www.bestebestuurder.nl en de website van Binnenlands Bestuur.

Uitreiking
De winnaar wordt op 3 februari bekendgemaakt tijdens Kompas, het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur dat dit jaar weer digitaal plaats vindt. Naast de Beste Bestuurder Kleine Gemeente worden ook de winnaars van de titels Beste Bestuurder Decentrale overheid, Beste Jonge Bestuurder en Beste Lokale Bestuurder 2021 bekendgemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant