De heilige Helena bij de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks
De heilige Helena bij de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks

Welkomstdienst RK geloofsgemeenschap in Oude Helenakerk

Religie

AALTEN - Op zondag 3 juli om 9.30 uur vindt er een bijzondere dienst plaats, een welkomstdienst. In de protestantse Oude Helenakerk worden de leden van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap begroet als welkome gasten. 

Sinds 13 juni beschikt deze geloofsgemeenschap niet meer over een kerkgebouw. De kerk aan de Dijkstraat is door de aartsbisschop van Utrecht aan de eredienst onttrokken. Dat is gebeurd op verzoek van het Parochiebestuur. 

De krimp in deelname, zoals in zovele kerken, is hier niet vreemd. Er zijn positieve gesprekken gevoerd met de Protestantse Gemeente Aalten (PGA) over het mede gebruik van de Oude Helenakerk. Bijzonder is het dat het beeld van de heilige Helena van de Dijkstraat is verhuisd naar de Landstraat. Ook is er een stilteruimte ofwel kapelletje ingericht onder de oude toren in de Oude Helenakerk. 

Opmerkelijk kerkelijke ontwikkelingen voor Aalten. Zondag 3 juli gaat ds. Folkert de Jong voor in de speciale welkomstdienst, geassisteerd door pastor Jos Droste. Naast samenzang werkt de Cantorij van de RK kerk ook mee aan deze welkomstdienst. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant