Heilige Helena bij de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks
Heilige Helena bij de Oude Helenakerk. Foto: Karin Stronks

Twee vrouwen van formaat: Maria en Helena

Religie

AALTEN - Zondag 14 augustus is een bijzondere dag voor de rooms-katholieke geloofsgemeenschap van de Heilige Helena te Aalten. Voor het eerst komt men dan, na de sluiting van de eigen Sint Helenakerk, samen om op zondag te vieren in de Oude Helenakerk. 

De officiële dag van het feest van Maria ten hemelopneming is 15 augustus. De gedachtenis aan Helena valt ieder jaar op 18 augustus. De viering op zondag 14 zal in het teken staan van deze twee vrouwen van formaat. Zij waren van eenvoudige komaf, maar hebben in de geschiedenis van kerk en wereld een bijzondere plaats gekregen. Twee vrouwen als een bron van inspiratie voor verhalen, kunst en voor geloof of ongeloof.

De viering op 14 augustus begint om 9.30 uur, en is ook via de website van Kerkvenster te volgen. Voorganger is pastor Jos Droste, de samenzang wordt begeleid door Dianne Ebbers-Kleine Schaars. Na afloop is er gelegenheid bloemen te leggen bij het beeld van de Heilige Helena en elkaar te ontmoeten met een kop koffie of thee in Elim. Het spreekt vanzelf dat iedereen welkom is aan deze viering deel te nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band