Vlnr: dirigent Frank Knikkink, Wilma Wolbring, Annie Jansen, ds. Martin Goebel, voorzitter Rosi Tuente, Gabi Krasenbrink, Elisabeth Messing. Thadeus Gregorian en Ida Heinze ontbreken. Foto: PR
Vlnr: dirigent Frank Knikkink, Wilma Wolbring, Annie Jansen, ds. Martin Goebel, voorzitter Rosi Tuente, Gabi Krasenbrink, Elisabeth Messing. Thadeus Gregorian en Ida Heinze ontbreken. Foto: PR

Suderwicker kerkkoor viert Cecillia Feest

Religie

SUDERWICK - Afgelopen zondag vierde het Suderwicker kerkkoor St. Michael zijn Cecilia Feest, na een onderbreking van drie jaar vanwege de pandemie. 

Eerst voerde het koor om half 11 de feestelijke mis op in de Sint-Michielskerk onder leiding van dirigent Frank Knikkink en voorzitter Martin Goebel, alsmede ds. Hembrock als predikant. Wel moesten er enkele ziekteverzuim in het koor opgevangen worden.
Na afloop vond de huldiging van de jubilarissen en nieuwe leden plaats met een gezamenlijke lunch in restaurant El Borashon. De onderscheidingen en nieuwe toelatingen werden gedaan door pastoor en president Martin Göbel en de nieuwe voorzitter Rosi Tuente.
Voor 40 jaar lidmaatschap van het koor werd Gabi Krasenbrink vereerd met een oorkonde van de diocesane voorzitter, een ereteken en een bos bloemen.
Ida Heinze, inmiddels passief lid, is al 51 jaar trouw aan het koor.
Elisabeth Messing, die na de ontbinding van het Suderwick Evangelical Church Choir overstapte naar het St. Michael’s Choir, werd ook geëerd voor 50 jaar koorlidmaatschap en verkeert in passieve status wegens ziekte.
Daarnaast is het koor blij met drie nieuwe zangers uit Dinxperlo, van wie sommigen ook actief zijn in het bestaande koor van de ontbonden gemeente De Goede Herder Dinxperlo: Wilma Wolbring, Thadeus Gregorian en Annie Jansen, die ook een bloemetje kregen.
Daarnaast zijn vier koorleden, die inmiddels een pauze hebben genomen, weer actief betrokken bij het koor.
Het koor is al lang oecumenisch en internationaal en bestaat momenteel uit 18 zangers. Het werkt vaak samen met het koor van de voormalige parochie Dinxperlo, aangezien Frank Knikkink de dirigent is van beide koren. Andere nieuwe koorleden van alle denominaties en nationaliteiten zijn altijd welkom op de proefrepetitie elke maandag vanaf 19.30 uur in de Michaelstreff in Kerkpatt Suderwick. Momenteel zijn de repetities aan de gang voor de 3e adventsdienst op 11 december en voor de kerstavondmis om 18.00 uur in de St. Michaelkerk. Daarnaast zal het koor op maandag 12 december om 19.00 uur in de St. Michaelkerk een muzikale adventsreflectie uitvoeren als onderdeel van de ‘levende Suderwicker Advent Calendar’.

Bijgaand een foto van de geëerde koorleden van links: Dirigent Frank Knikkink, Wilma Wolbring, Annie Jansen, ds. Martin Goebel, voorzitter Rosi Tuente, Gabi Krasenbrink, Elisabeth Messing. Vermist: Thadeus Gregorian en Ida Heinze

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant