Open kerk. Foto: PR
Open kerk. Foto: PR

Dorpskerk zet deuren wagenwijd open

Religie

DINXPERLO - Elke vrijdagmiddag (behalve in januari en februari) is de Dorpskerk in het centrum van Dinxperlo geopend voor alle bezoekers van 13.30 tot 16.30 uur. 

Op Goede Vrijdag waren er zelfs 310 mensen die binnen kwamen lopen om even rustig te kunnen zitten, naar het orgel te luisteren of een kaarsje te branden.

Er is dus op vrijdagmiddag ook een organist aanwezig die het orgel bespeelt en voor geïnteresseerden uitleg geeft en vertelt over de ruim 1.100 pijpen die het orgel heeft. Wie zelf orgel kan spelen, mag dat doen. Elke eerste en derde vrijdag is ook de beiaardier aanwezig, die het carillon bespeeld.
Met de vakantiemaanden in het verschiet is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die als gastheren of -dames de bezoekers welkom heten en als het nodig is van informatie voorzien of vragen beantwoorden. Deze vrijwilligers hoeven geen lid van de protestantse gemeente Dinxperlo te zijn. Er is een rouleerschema waarbij je hooguit eenmaal in de maand meedraait als vrijwilliger, samen met nog een andere vrijwilliger en de organist.
Belangstellenden kunnen zich melden bij de koster Henny Gerritsen: koster@pgdinxperlo.nl of 06-10413145 of bij Theo Heesen: tiheesen@gmail.com of 06-4825 2266.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant