Leider Willy Hardt neemt afscheid met kampioenschap JO15-3. Foto: PR

Na negen jaar stopt trainer en leider Willy Hardt bij FC Dinxperlo

Sport

DINXPERLO - Na een periode van negen jaar heeft Willy Hardt besloten als trainer en leider te stoppen. Gedurende deze periode heeft hij geprobeerd samen met Wim Keuper eerst de jeugd van DZSV en later de jeugd van FC Dinxperlo een leuk voetbalseizoen aan te bieden.

Door Jasper Keuper

Er zijn verschillende hoogtepunten waar Willy op terug kan kijken en éen daarvan is het kampioenschap van de JO13-2 in het laatste DZSV jaar. Pas op de laatste speeldag werd dit team kampioen door Den Dam D1 te verslaan en daardoor Den Dam en Halle D1 de loef af te steken. Maar ook in de andere jaren waren er diverse mooie momenten en werden de seizoensafsluitingen van deze teams een hele happening.

Ook het team van dit jaar, JO15-3, kan terugkijken op een leuk geslaagd seizoen en had voor Willy een passend afscheidscadeau in petto door in de laatste wedstrijd met maar liefst 18-0 DCS JO15-3 terug naar Zevenaar te sturen.

Afscheidswedstrijd voor Willy
FC Dinxperlo heeft het laatste competitieduel van het seizoen zonder moeite weten te winnen. Op Sportpark ’t Welink werd DCS Zevenaar met liefst 18-0 verslagen. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Willy Hardt die na negen jaar trainer- en leiderschap stopt.

Het team mocht ook als eerst op het nieuwe kunstgrasveld spelen. FC Dinxperlo dicteerde direct de wedstrijd en de tegenstand van DCS was al snel gebroken. Na zeven minuten was er dan de openingsgoal. Jesse Klein-Willink mocht van buiten de zestien aanleggen en schoot deze beheerst, buiten bereik van de keeper, in de goal. Na de openingsgoal was DCS aangeschoten wild. FC Dinxperlo miste legio kansen, maar ging wel met een voorsprong van 7-0 aan de thee. Twan Thomassen wist zijn eerste goal te maken van de tweede seizoenshelft na een mooie volley, Thomas Hengeveld scoorde op aangeven van Wietse Veldhuis, Merlijn Langenberg zorgde na een mooie aanval met Thomas voor de 4-0, Frans scoorde de 5-0, Thomas tekende voor de 6-0 en de 7-0 kwam op naam van Jesse die via de binnenkant van de paal raak schoot.

Na de rust veranderde het spelbeeld amper alleen was FC Dinxperlo wel efficiënter met de kansen. Frans wist zijn tweede van de wedstrijd te maken, waarna Lars vanaf elfmeter de kans had zijn eerste goal van het seizoen te maken, maar helaas schoot hij de penalty over het doel. Invaller Twan Schreur zorgde voor een hattrick, maar T-Jay wist tussentijds na mooi samenspel met Merlijn ook te scoren. Vervolgens wist ook Jesse zijn hattrick te volbrengen met de 13-0. Sem Sticker had nog niet gescoord dus besloot van afstand ook maar aan te leggen en deze vloog ook tegen het net. Thomas Hengeveld scoorde vervolgens binnen één minuut de 15- 0 en 16-0. Jayden Bosman wist met zijn eerste goal van het seizoen de 17-0 te maken en de 18-0 kwam op naam van Luuk Saalmink.

Na afloop kreeg Willy van de jongens een gesigneerd (Duits) elftal shirt. Team JO13-2 wenst Willy en dochter Alicia een succesvolle tijd bij de Graafschap.