FC Dinxperlo JO13-2 J/M kampioen. Foto: PR

FC Dinxperlo JO13-2 kampioen

Sport

DINXPERLO - Op zaterdag 21 mei is team JO13-2 J/M van FC Dinxperlo onder leiding van Mark, Stijn en André kampioen geworden. Op deze zaterdag is AD’69 uit Aalten met 6-1 verslagen, het kampioenschap is een feit!

Maar het begon allemaal om 9.30 uur. Allemaal uitgeslapen koppies tijdens de bespreking die op scherp werden gezet. De kampioenswedstrijd, een derby, stond op het programma, tegen die Aaltenaren, Dinxperlo-Noord. Een goede warming-up zorgde ervoor dat de beentjes lekker los waren en de neuzen dezelfde kant op, richting het doel van de tegenstander. Het fluitsignaal klonk en FC Dinxperlo zocht meteen de vrije man. Driehoekjes werden gemaakt en de flanken werden geregeld diep gestuurd. Een kleine duikelpartij in de zestien van de tegenstander leverde de 1-0 op door een goede penalty... Fieeeeew, alle stress eraf en nu doen waar het Dinxperse team goed in is... AD speelde de eerste vijftien minuten prima mee, maar richting de rust schroefde Dinxperlo het tempo op. Een klasse schot over de keeper bepaalde de ruststand op 2-0.

In de tweede helft wilde FC Dinxperlo wat meer rust en klasse uitstralen onder het motto ‘Zo makkelijk kan het en doen wij het!’. Het team was zo gebrand om de titel te pakken. In de tweede helft werd goed gevoetbald en veel gescoord. Voetballend, maar ook zeker conditioneel was FC Dinxperlo beter dan de tegenstander. Iedereen wilde scoren, maar toch bleven de spelers tikken en elkaar de bal gunnen. Het spandoek stond al vroeg in de tweede helft langs het veld en gaf een boost voor de motivatie om die extra meters voor elkaar te maken. Vier goals erbij en een penalty voor AD bepaalde de eindstand op 6-1.

Wat was het een mooi seizoen, met een aantal downs, maar vooral met heel veel ups! De jongens en meiden zijn gegroeid als voetballers, maar ook zeker naar elkaar toe. Het is een hecht team geworden waarin iedereen voor elkaar werkt en de extra meters aflegt wanneer de ander dit niet lukt. Dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de fantastische support langs het veld. JO13-2 bedankt de ouders en supporters voor de betrokkenheid en het enthousiasme.