Alle kinderen winnaar bij GTM loop. Foto: Rob Jansen
Alle kinderen winnaar bij GTM loop. Foto: Rob Jansen

AVA’70 scoort met prachtige editie GTM-Loop

Sport

AALTEN - Met een zeer geslaagde twintigste editie van de GTM-Loop heeft AVA’70 Aalten op de hardloopkaart gezet. Prachtig weer, een ijzersterk deelnemersveld en rijen dik publiek vormden de ingrediënten voor een schitterend verloop van het hardloopevenement, dat na een afwezigheid van twee jaar weer plaatsvond.

Om 16.30 uur gingen de jongste talenten van start voor hun run over 1 kilometer. De winst ging naar Willem Wevers, die Milan te Brake en Dirk te Brake net te snel af was. Bij de meisjes ging Julia te Lindert er met de eerste prijs aan de haal voor Lena ter Haar en Lotte van Erk. De jeugd die deelnam aan de wedstrijd over 2 kilometer moest het rondje twee keer afleggen en Tim Houwers showde zijn grote vorm door te zegevieren. Clubgenoot Mart Mucheru werd derde. AVA’70-talent Kyra Lampio pakte de winst bij de meisjes, terwijl Evie Scholten alles uit de kast haalde voor een mooie derde plaats. 

Vuurwerk was er voorspeld bij de Ducona 10 kilometerrun en dat kwam er. De beste atleten van Nederland waren in Aalten van de partij en maakten er een prachtige race van. Winnaar Björn Koreman gaf in de derde ronde gas en liep solo naar de winst, voor Roy Hoornweg en Gert-Jan Wassink. AVA`70-atleet Mark te Brake kon zich uitstekend meten met het topveld en scoorde de achtste plek in de eindrangschikking. Bij de dames toonde Saskia Weinans haar klasse en won overtuigend voor AVA’70-atlete Renée Houwers, die op gepaste afstand tweede werd. 

Om 19.15 uur stond het sluitstuk met de Sorba 5 kilometerrun op het programma, waar ruim 200 deelnemers hadden ingeschreven. Het ging bloedsnel, getuige het feit dat liefst 45 (!) atleten onder de twintig minutengrens doken. Het was volop genieten door de lopers, waarbij liefst 3 keer door café Leuven werd gedraafd en ook het passeren van de hardlooparena op de sfeervolle Markt was zeker een prachtige ervaring. 

Tim Mengerink liep op schitterende wijze naar een tweede plek bij de mannen. Bij de dames een geheel geel-blauw gekleurd podium met een ijzersterke winnares Eva Groot Kormelink als snelste, voor Annemarie Arentsen en Ineke Graven. De GUV Businessriun werd nipt gewonnen door het team van Hans Prinsen Fotografie, dat de nummer 2, J.R. Producties, slechts 10 tellen voor bleef. Nummer 3 werd het team van Heini Rave Stucadoorsbedrijf. 

AVA’70 kon voor, tijdens en na de GTM-Loop een beroep doen op vele tientallen clubgenoten, die er op enthousiaste wijze voor zorgden dat het evenement op rolletjes verliep. De twintigste editie van de GTM-Loop bracht een prachtig hardloopevenement naar Aalten, waar door atleten en het talrijke publiek met volle teugen van werd genoten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant