Een spannend moment uit de doelpuntrijke wedstrijd Ajax-B tegen 't Peeske. Foto: PR

Ajax-B wint spektakelstuk van ’t Peeske

Sport

BREEDENBROEK - Voor Ajax-B stond er weinig meer op het spel. Hoewel het theoretisch nog mogelijk is om directe degradatie te ontlopen is dat een onwaarschijnlijk scenario. ’t Peeske is in de race voor een periode en wil graag Dinxperlo voorbij op de ranglijst, dus had wel iets om voor te spelen. In een mooi en doelpuntrijk spektakelstuk wist Ajax-B de volle winst te behalen, 5-3.

Ajax-B vloog uit de startblokken. Hylke ging de hoek in, zijn voorzet bereikte Luuk die al binnen een paar minuten de 1-0 maakte. Ajax-B ging door. De keeper van de gasten moest zich strekken om een afstandsschot van Kasper te keren. Ook ‘t Peeske kreeg kansen, uit een corner werd rakelings naast gekopt. Daarna was het weer aan de thuisploeg. In de 25ste minuut maakte Luuk met z’n linker de 2-0. Yoes schoot van afstand hard op de lat. Een aanvaller van Peeske leek ervandoor te gaan aan de andere kant, maar met een machtige sprint wist Timo hem van scoren af te houden. Na een half uur viel de aansluitingstreffer alsnog: scrimmage uit een corner en de bal viel voor de voeten van een Beekse speler en werd binnengeschoven. ’t Peeske leek langszij te komen. Ramon, die prima keepte vandaag, wist met een reflex een kopbal van dichtbij te keren. Ajax-B kwam onder druk en de gelijkmaker hing in de lucht. Ramon bracht redding op een schot en de rebound werd tegen hem aan geschoten. In de laatste minuten van de eerste helft kwam Ajax-B weer meer aan voetballen toe. Luuk kwam net te kort voor z’n derde treffer uit een goede voorzet van Nick Fisser.

Waar in de eerste helft al genoeg te beleven viel, werd dat in de tweede helft zeker niet minder. Lage voorzet van Hylke werd door Yoes afgewerkt waardoor het vlak na rust 3-1 werd. In de 60ste minuut werd het zelfs 4-1. Hylke kwam door over de rechterkant en vond Luuk, die zijn derde doelpunt van de middag maakte. Ondanks de tussenstand gaven de gasten niet op en kwamen terug in de wedstrijd. Eerst had Ramon een geweldige redding op een harde volley. Even later kwam hij zijn goal uit bij een diepe bal. De spits was er eerder bij en legde de bal over Ramon heen. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 4-3. ’t Peeske speler Roy Bouwman schoot fantastisch in de kruising. Het leek een lastig kwartiertje te worden voor Ajax-B. Luuk kreeg een kans om zijn vierde maken, maar schoot over. Vijf minuten voor tijd maakte Daan Roes een einde aan de spanning door een corner hard binnen te koppen: 5-3. Daarna geloofden de gasten het wel en kon Ajax-B zelfs nog verder uitlopen. Kasper trof echter de paal uit een mooi passje van Yoes. Een mooie overwinning voor Ajax-B. Door de nederlaag van KSV is degradatie nog steeds geen feit. Volgende week, tijdens de kermis, speelt Ajax-B uit tegen Meddo.

Opstelling: Ramon Liebrand, Timo Yark, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Nick Geven, Demon Duking (Finn Lubbers), Nick Fisser, Daan Roes, Luuk Hebinck, Yoes Koskamp, Hylke Keizer (Thijs Keizer)