Afbeelding

FC Dinxperlo krijgt les in effectiviteit, 3-0 verlies in Bergh

Sport

DINXPERLO - De wedstrijd van zondagmiddag liet zien waarom Bergh kampioen is geworden en niet FC Dinxperlo. Dinxperlo had de bal, kreeg behoorlijk wat kansen, had soms ook wat pech maar het scoorde niet. Bergh profiteerde effectief van het uiterst naïeve verdedigende werk dat Dinxperlo afleverde en gaat met de winst aan de haal, 3-0.

Na een kwartier was daar de eerste waarschuwing. Alle middenvelders van Dinxperlo stonden te hoog op het veld waardoor de afvallende bal voor Bergh was en zij met twee passes voor keeper Miggelbrink stonden. Miggelbrink redde met de voeten. Dinxperlo kreeg even later zelf een grote kans. Maurick zette voor maar Spoor kreeg de bal niet binnen de palen. Twee minuten later was daar dan wel de 1-0. Wederom stond het middenveld te hoog op het veld en werd Dinxperlo te gemakkelijk uitgespeeld. Daarna volgde een simpel één-tweetje door het centrum en werd de bal via de binnenkant paal ingeschoten. Dinxperlo reageerde en kreeg een aantal mogelijkheden maar scoren deed het niet. Robin Radstaak was kort voor rust di  chtbij maar zijn schot ging via de handen van de keeper tegen de onderkant van de lat.

In de tweede helft werd de strijd nog verhitter. Bergh wilde revanche voor de nederlaag in Dinxperlo en Dinxperlo moest winnen om nog aanspraak te maken op de tweede plaats. De eerste kans was voor de gastheren maar Miggelbrink redde. Daarna twee fraaie aanvallen van Dinxperlo maar bij de eerste paal waren telkens de Dinxperse aanvallers niet op tijd. Het leek 2-0 te worden. Schuurman verspeelde de bal en plots lag het geheel open. Bij het balletje breed stond de Berghse aanvaller buitenspel. Het was uitstel van executie. Weer slordig balverlies diep op de helft van de tegenstander en weer lag het helemaal open. De Berghse aanvallers waren simpelweg te snel voor de Dinxperse verdedigers en zo werd het 2-0. De 3-0 was een soort gelijke goal waarbij in dit geval Spoor een overtreding maakte. Na het geven van voordeel kreeg Spoor zijn tweede gele kaart van de goed leidende scheidsrechter. Bergh kreeg daarna nog kansen terwijl de ingevallen Lensing nog op de lat kopte. Einstand 3-0.