Team FC Dinxperlo JO13-1 met de kampioensschaal. Foto: PR
Team FC Dinxperlo JO13-1 met de kampioensschaal. Foto: PR

FC Dinxperlo JO13-1 kampioen

Sport

DINXPERLO - Team JO13-1 van FC Dinxperlo is kort geleden kampioen geworden in de hoofdklasse.

Na eerst in de vorige competitie als derde te zijn geëindigd in de hoofdklasse moest het dit voorjaar gebeuren. Toen de indeling bekend werd roken de toptrainers Jerry Masselink en Menno Wynia hun kansen en hebben het team op een fantastische wijze klaargestoomd voor dit seizoen. Diverse topclubs uit de regio zoals Grol, Longa’30, AZSV en DVC kwamen als tegenstander uit de koker.

FC Dinxperlo JO13-1 boekte dikke overwinningen op onder andere Longa ’30 ( 9-0 en 7-2), DVC (4-0 en 2-4) alvorens het team op 14 mei in Groenlo aantrad in de kampioenswedstrijd. Grol was de tegenstander en een grote schare supporters had zich verzameld rondom het hoofdveld. Diverse toeters en hoorns schalden over het complex toen het team het veld betrad. Van zenuwen was geen sprake, het zelfvertrouwen was zo gegroeid dat het goed moest komen. Dat kwam het ook, na vijftien minuten stond het al 0-3 en de moed zakte Grol in de schoenen. 

Na 60 minuten stond het 0-7 en was het kampioenschap een feit. Ongeslagen kampioen worden in de hoofklasse, een topprestatie van het team en de begeleiding. Na de wedstrijd werd het team gehuldigd en ontving aanvoerdster Alicia de schaal, bij terugkomst in Dinxperlo werd het team onthaald met patat en frisdrank. Vervolgens op de platte wagen door Dinxperlo, veel dorpsgenoten waren uitgelopen om de helden te onthalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant