Alfa Accountants Grachtenloop. Foto: Nathan Postumus

Alfa Accountants Grachtenloop. Foto: Nathan Postumus

AVA’70 organiseert de Alfa Accountants Grachtenloop

Sport

BREDEVOORT - Na een gedwongen afwezigheid van twee jaar, organiseert Ava’70 samen met het comité bredevoorts volksfeest op woensdag 8 juni de vijfde Alfa Accountants Grachtenloop. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. 

Bij de vorige editie, in 2019, kwamen ruim 300 atleten uit de hele regio op deze doordeweekse zomeravondloop af en de organisatie hoopt ook dit jaar op een groot deelnemersveld. Nieuw is dit keer, dat Alfa Accountants en Adviseurs vanaf deze editie voor een periode van vier jaar als wedstrijdsponsor fungeert van het populaire hardloopevenement. 

Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1,1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Om 19.20 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2,2 kilometer. De jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts kampioenschap, hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar. Er wordt al flink getraind voor deze run, dus het belooft een spannend gebeuren te gaan worden. 

Het startschot voor de senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de vijf of tien kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd, gaat om de slingeplas heen en voert verder over verharde zandpaden langs de gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het parcours extra pittig maken. De vijf kilometerlopers leggen één ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de tien kilometer twee ronden lopen. 

Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van de speaker. De voorinschrijving voor de grachtenloop is mogelijk tot en met 7 juni via www.ava70.nl  
Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in het grachthuys van bredevoort. de inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3,50 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen. Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.

Ava’70 hoopt dat de vijfde Alfa Accountants Grachtenloop wederom een groot aantal regionale lopers naar bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer. Voor meer informatie en inschrijven: www.ava70.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant