De winnende goal van FC Dinxperlo tegen La Première. Foto: Jan Willem Mateman jw mateman

FC Dinxperlo wint van La Première uit Almelo en is derdeklasser

Sport

Iwan Went krijgt het gedroomde afscheid

DINXPERLO - Na de 0-1 zege in Borne moest FC Dinxperlo in Winterswijk de finale spelen tegen La Première uit Almelo. 300 betalende toeschouwers waarvan meer dan 250 uit Dinxperlo zagen een zenuwslopende wedstrijd die alle kanten op kon maar met Dinxperlo de toch wel verdiende winnaar kreeg.

De eerste kansjes waren voor de ploeg uit Almelo die in de aanval drie gevaarlijke spelers hadden die continu dreigend waren. Na een kwartier nam Dinxperlo het heft in handen en regende het kansen. De eerste was voor Davey Lichtenberg maar zijn schot werd eenvoudig gepareerd door de boomlange Tukkers keeper. Even later schoot Hulshorst in de handen van de keeper. Dezelfde Hulshorst had de score moeten openen na een voorzet van de sterke Sjoerd Harbers. Ook die poging was uiteindelijk een prooi voor de keeper. Even later werd Niels Nijman diep gestuurd. Niels omspeelde keeper maar zijn poging richting doel was te slap waardoor op de doellijn redding gebracht kon worden. Kort daarna een aanval over rechts maar het balletje breed van Hulshorst bereikte de vrijstaande Daan Harbers niet. De laatste kans was voor Ramon Radstaak maar zijn kopbal ging rakelings over. De ruststand was dus 0-0 en daar deed Dinxperlo zichzelf te kort.

In de tweede helft eerst hetzelfde spelbeeld. Dinxperlo bepaalde en kreeg kansen. De eerste was na een voorzet van Hulshorst maar niemand die attent reageerde toen die bal in de doelmond bleef liggen. Een minuut later werd Ramon Radstaak diep gestuurd maar voordat hij kon uithalen werd er goed verdedigd door de Tukkers. De aansluitende corner werd door Mike ingekopt maar recht in de handen van de keeper. Maar LaPremiere werd ook gevaarlijker. Keeper Miggelbrink moest redden op een schot van binnen het zestienmetergebied. Lichtenberg had halverwege de score moeten openen na een voorzet van Hulshorst maar met rechts kreeg hij de bal van dichtbij niet achter de keeper.

De Dinxperse supporters begonnen zich ongerust te maken, als je zulke kansen onbenut laat dan ga je hem dadelijk tegen krijgen. De gasten uit Almelo kregen meer grip op het spel en het kreeg hoekschop na hoekschop maar gelukkig leverde dat geen echte doelpogingen op. Wel een scrimmage maar Lichtenberg kon de bal uiteindelijk weg schieten. Maar de druk nam toe op het doel van Dinxperlo. Tien minuten voor tijd een counter maar Schuurman kon Lichtenberg niet bereiken waarna La Première razendsnel er uit kwam. Het schot van binnen de zestien raakte de lat boven keeper Miggelbrink. In de counter was er ruimte voor de opkomende Sjoerd Harbers maar hij werd over geslagen waardoor ook die kans niets opleverde.

Net toen iedereen zich afvroeg of er een verlenging zou komen of direct strafschoppen onderschepte Nijman weer eens een bal. Aan de rechterkant stoomde aanvoerder Maurick ouderwets op. Nijman gaf die bal op het juiste moment waarmee de verdediging van de Tukkers uit elkaar werd gespeeld. De voorzet van Maurick bereikte Daan Harbers die de 1-0 binnen gleed. Na een minuut of vijf blessuretijd was daar het bevrijdende eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter en konden de spelers samen met de vele Dinxperlose toeschouwers feest vieren. De doelstelling, promotie naar de derde klasse werd zo bereikt waarmee trainer Went na vijf jaar het droomafscheid kreeg. Thuis op de club werden de spelers onthaald met een erehaag.