De start van de Walfortloop. Foto: Archief AVA
De start van de Walfortloop. Foto: Archief AVA

AVA’70 organiseert de GUV Walfortloop

Sport

AALTEN - Op dinsdag 12 juli organiseert AVA’70 de GUV Walfortloop. De wedstrijd met start en finish op het atletiekcomplex van de club kent een lange traditie en is de tweede zomeravondloop van dit jaar.  De Walfortloop is voor de regionale atleten die (nog) niet op vakantie zijn een prima gelegenheid om de vorm te testen. Voor sportieve toeristen in de omgeving vormt de prestatieloop een mooie uitdaging om de hardloopschoenen aan te trekken en in actie te komen.

Om 19.00 uur gaat de GUV Walfortloop van start met het programmaonderdeel voor de kinderen tot en met negen jaar. Zij lopen 1000 meter op de atletiekbaan en passeren daarbij meerdere malen het aanwezige publiek, dat langs de baan de talenten aan kan moedigen. Om 19.15 uur is het de beurt aan de kinderen vanaf tien jaar voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Zij verlaten de baan en lopen onder de fietstunnel door in de richting van het draaipunt, om hierna hetzelfde traject af te leggen terug naar de finish.

Het startschot voor het peloton atleten en atletes aan de 5 en 10- kilometerrun valt om 19.45 uur. Na een rondje op de baan gaat het parcours in de richting van het prachtige bosrijke buitengebied rond kasteel ‘t Walfort. Zandpaden, asfalt en bospaden zorgen voor een gevarieerde ondergrond  waarbij de atleten die de 10 kilometer afleggen een extra lus afleggen.  De fietstunnel in de laatste kilometer vormt dikwijls nog een lastig obstakel in de richting van de finish.  

Voorinschrijven voor de GUV Walfortloop is vanaf heden mogelijk via de website www.ava70.nl Daarnaast is het ook mogelijk om in te schrijven op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur in het clubhuis van AVA’70.

De kosten bedragen 3,50 euro voor de deelnemers aan de 1 en 2 kilometer, lopers en loopsters aan de 5 en 10 kilometer betalen 5 euro.

De organisatie stelt bekers beschikbaar voor de nummers 1, 2 en 3 bij de verschillende afstanden. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een medaille bij binnenkomst. De organisatie hoopt op een groot en sterk deelnemersveld en nodigt alle regionale atleten en atletes, vakantievierende trimmers en overige sportievelingen uit om zich aan te melden voor de Walfortloop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band