Afbeelding

Melvin Rensink prolongeert titel Altec

Sport

AALTEN - Tijdens de Eggink Maalderink Clubkampioenschappen bij Altec heeft Melvin Rensink zijn titel zonder setverlies weten te prolongeren. Bij de dames ging Hanne ter Hedde er dit jaar met de hoofdprijs vandoor. 

Bij de jeugd Oranje won Luna Wamelink in de singel-categorie van Anne Gussinklo. Ook bij de dubbel won Luna met haar partner Lotte Klumpenhouwer van Anne en haar dubbelpartner Dex Veenhuizen. 

In het enkeltoernooi van de Jeugd Groen ging de eerste prijs dit jaar naar Wencke Kempink, tweede werd Lieuwe Lohuis. In de dubbel waren Boet Schutte en Joris Meurs te sterk voor Lisanne van der Pennen en Tessa ten Bruin. 

De jeugd tot en met 17 jaar kende dit jaar in de enkel een vrouwelijke winnaar. Zahra Hoftijzer wist de poule te winnen, waarin Willem Zomer knap tweede werd. Ditzelfde tweetal wist als duo in de mix tot en met 14 jaar zelfs de toernooiwinst naar zich toe te trekken. De jongensenkel tot en met 14 jaar werd gewonnen voor Levi Heijerman, tweede werd Milan Pastoors. 

Bij de gemengd dubbel 8 wonnen Melanie en Leon Grevink in de finale van Helmi van den Bosse en Floris Stronks met 6-2/6-4. In de damesenkel 8 was Renate van Lochem in drie sets te sterk voor Mirjam Koebrugge. Bij de herenenkel 8 wist Floris Stronks de poule als winnaar af te sluiten, gevolgd door Jan-Willem Bauhuis die tweede werd.

Agnes Veenhuizen en Kevin Lawa wonnen in de Mix-finale 7 van de jarige Martijn Wisselink en Romy Verweij met 7-5 en 6-2. Bij de damesenkel 7 was Marit Prinsen in haar poule net te sterk voor scheidend clubkampioene Claudia Knippert. In de finale HE 7 wist Paul Heijnen de muur van Hendrik Jan Zeldenrijk te slechten. Hij won in de finale met 7-5 en 6-2. 

De poule van de mix 6 werd gewonnen door Paul Jan Zomer en Marit Prinsen, die daarin Bob ter Hedde en Anouk Hubers achter zich wisten te laten. In de heren enkel 6 won Bert te Lindert met duidelijke cijfers van Arend van Eerden: 6-0/6-2. 

De gemengd dubbel 5 werd beslist in het voordeel van Melvin Rensink en Romy Vultink, die de poule wisten te winnen van de duo’s Hanne ter Hedde/Bas Elferink en Haike Bouwmeester/Jeroen Arentsen. 

In de poule van de damesenkel 5 werd Hanne ter Hedde flink aan de tand gevoeld door haar uitdagers dit jaar. De gezusters Anniek en Inske Bruil konden het haar weliswaar moeilijk maken, maar uiteindelijk wist ter Hedde de titel bij de dames toch veilig te stellen. 

De finaledag werd traditiegetrouw afgesloten met de herenenkel 4. In de finale tussen titelverdediger Melvin Rensink en Roland Goossens ging de eerste set met 6-0 naar Rensink. In tweede set richtte Goossens zich op en leek de partij op een derde set uit te draaien. Uiteindelijk wist Rensink in een tiebreak toch de tweede set naar zich toe te trekken en prolongeerde daarmee zijn titel.

Reünie
Op zaterdag 2 juli is er een feestelijke reünie en open huis op sportpark ‘t Geurken ter ere van het 75-jarige jubileum van tennisvereniging Altec. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, eten en drinken is volop aanwezig en natuurlijk is er muziek. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.altec.nu 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band