De jongste talenten staan startklaar bij de leditie van 2019 van de Twee Bruggenloop. Foto: Joppe Roos
De jongste talenten staan startklaar bij de leditie van 2019 van de Twee Bruggenloop. Foto: Joppe Roos

AVA’70 organiseert de Twee Bruggenloop

Sport

AALTEN - Na een afwezigheid van twee jaar vindt op dinsdag 23 augustus de negende editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA’70 in samenwerking met vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste etappe in de serie van drie zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers.

Het sportieve evenement start 23 augustus met een wandeltocht van ruim tien kilometer door het prachtige buitengebied van Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de wandelaars starten bij Restaurant De Schoppe. 

Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er wellicht onderweg veel publiek langs de route staan om de deelnemertjes aan te moedigen.
Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.

Het startschot voor het peloton deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.45 uur klinken. Gelijk na het startschot trekt het lange lint atleten en atletes over het vakantiepark en via zand- en bospaden loopt het peloton in de richting van Bredevoort. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant  de Schoppe, waar de atleten het applaus en de laatste aanmoedigingen van het publiek in ontvangst kunnen nemen. 

Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. Tevens zijn er enkele aanmoedigingsprijzen. 

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop kan via de website: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de website met uitgebreide informatie over het evenement. In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens verzoekt de organisatie deelnemers om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving. Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. 

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer bedraagt 3,50 euro. De lopers en loopsters aan de 6 en 10 kilometer betalen 5 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band