Roy in actie op Croix-en-Ternois. Foto: Wegrace Info
Roy in actie op Croix-en-Ternois. Foto: Wegrace Info

Roy ‘R’acing op koers voor kampioenschap

Sport

DINXPERLO - Met nog twee racedagen te gaan in het kampioenschap ziet het er voor Roy Ruesen uit Dinxperlo goed uit om kampioen te worden in de snelste 600cc klasse bij RSZ Motorsport.

Op maandag 1 augustus werd race 8 en 9 in Frankrijk verreden op het korte circuit Croix-en-Ternois waar Roy in beide races tweede werd en zijn beste rondetijd met een dikke seconde verbeterde. Ook liep hij weer iets verder uit op zijn directe concurrentie die achter hem over de streep kwam. 

De volgende race op maandag 5 september is een XL race op Assen. Hier rijdt elke rijder 50 minuten aaneengesloten zijn race, dat is meer dan twee keer zo lang als een normale race. Het zal dus een uitputtingsslag worden. Op 10 oktober worden de finaleraces gereden, dit is een dag met drie races per klasse. 

Op racedagen is de toegang gratis, er is de hele dag door actie op de baan en Roy ‘R’acing heeft altijd koffie en koeken klaar staan voor de bezoekers. “Dus wees welkom”, zegt Roy. Hij vervolgt: “Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoren, van Caravan Service Oost Nederland tot Vimabo Metal Industry en alle naamsponsoren klein en groot. We zijn hen heel dankbaar voor de steun!” 

Voor meer informatie, tijdschema’s en de hele kalender kan men Roy volgen op social media onder RoyRacing185. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band