De Groovin' Bouncers eindigden als vierde. Foto: PR

De Groovin' Bouncers eindigden als vierde. Foto: PR

DanzArte telt mee op WK Streetdance

Sport

AALTEN - De Aaltense dansschool DanzArte heeft opnieuw internationaal van zich doen spreken. Dat gebeurde tijdens het wereldkampioenschap Streetdance, dat van 11 tot en met 13 augustus in het Engelse Blackpool werd gehouden.

De crew Groovin’Bouncers was op woensdag 9 augustus naar Engeland vertrokken en de rest volgde een dag later. Op vrijdag danste de crew Groovin’Bouncers de eerste ronde. Ze moesten het opnemen tegen achttien andere landen. Als enige in de categorie uit Nederland plaatsten deze meiden zich onmiddellijk voor de finale van zondag. Van de negen teams die daar mochten dansen pakten de Groovin’ Bouncers een prachtige vierde plek. Ze moesten het opnemen tegen dansteams uit Jordanië, Schotland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Cyprus.
Tess Rexwinkel deed solo mee in Categorie U 14 beginners. Ze moest de strijd aan met een tachtigtal tegenstanders. Ze deed het ontzettend goed, maar haalde niet de finale. De andere solist van DanzArte, Noa Brethouwer slaagde daar wel in. In de categorie U 18 beginners veroverde zij met vijftig tegenstanders een fraaie zesde plek.
DanzArte is alle sponsoren, donateurs en winkeliers zeer dankbaar dat zij de deelname aan het WK mogelijk hebben gemaakt.

Noa Brethouwer is blij met haar zesde plek. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant