De finalisten van het tien-van-roodtoernooi. Foto: PR

De finalisten van het tien-van-roodtoernooi. Foto: PR

Tien-van-rood luistert feest BV Ons Huis op

Sport

DINXPERLO - Christiaan te Beest heeft opnieuw het tien-van-roodtoernooi gewonnen dat de jaarlijkse feestdag van de biljarters van Ons Huis opluisterde. In een spannende eindstrijd bleef hij Gert-Jan Freriks de baas.

De jaarlijkse feestdag voor de leden van de Dinxperlose biljartvereniging is ook bedoeld als voorbereiding op het aanstaande seizoen. In de voorwedstrijden van het tien van rood-toernooi hadden zich uiteindelijk zes spelers geplaatst voor de twee halve-finalepoules. In de eerste toonde Gert-Jan Frericks zich de sterkste ten koste van Jan Kingma en Rudi Lieftink. In de andere poule lukte het Christiaan te Beest zijn tegenstanders Ronny Geven en Theo Freriks voor te blijven.
De finale tussen Gert-Jan en Christiaan werd gespeeld als een ‘best of 3’. De twee biljarters maakten het spannend maar na een 1-1 tussenstand was het uiteindelijk toch Christiaan die zijn titel van vorig jaar wist te prolongeren. De derde plek werd veroverd door Theo Freriks na winst op Jan Kingma.
Hoogste toernooiseries werden gescoord door Ronny Geven en Cor Zorn met respectievelijk negen en zeven caramboles. De kortste partijen kwamen op naam van zowel Christiaan te Beest als Jan Kingma met ieder vier beurten. Het geheel werd afgesloten met een smakelijke barbecue op het terras van Sportcafé de Peppel. Een uitgebreid toernooiverslag evenals een fotoalbum is terug te vinden op de website.


www.bvonshuis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant