Team Kanjers Sport Event. Foto: PR

Team Kanjers Sport Event. Foto: PR

Sportpark Zuid Aalten in teken van Kanjers voor Kanjers Sport Event

Sport

AALTEN – Het Kanjers Sport Event wordt dit jaar op 24 en 25 september gehouden bij het multifunctionele sportpark Zuid in Aalten. Naast het traditionele wandelen, fietsen, mountainbiken en demonstraties kunnen bezoekers interactief kennis maken met diverse sporten. En, iedereen kan meedoen! Van jong tot oud, man en vrouw, mensen met en zonder beperking. “Het Kanjers SportEvent brengt iedereen in beweging op Sportpark Zuid, de plek waar verbinding en participatie hoog in het vaandel staan!” 

Door Karin Stronks

Twee keer is het Kanjers Sport Event afgelast vanwege de coronamaatregelen, dit jaar gaat het evenement door op een nieuwe locatie. Het tijdstip is een paar maanden naar voren gehaald, het Event wordt dit jaar gehouden op 24 en 25 september. Als locatie is het prachtige Sportpark Zuid in Aalten gekozen, sinds drie jaar de thuisbasis voor de stichting Kanjers voor Kanjers, de unieke plekwaar meerdere sporten zijn samengebracht. 

Professioneel aangekleed
Meerdere sportclubs en verenigingen werken mee aan het Kanjers Sport Event om deelnemers en publiek kennis te laten maken met diverse sporten. Sportpark Zuid wordt professioneel aangekleed met diverse decoraties en witte punttentjes. Er is een grote tent opgezet waar de organisatie is ondergebracht en waar eten en drinken verkrijgbaar zijn. “De grote tent is het centrale punt. Er is muziek, gezelligheid voor iedereen, voor sportievelingen en publiek, ook voor de jongste bezoekers.”

Breed programma
Het Kanjers voor Kanjers Sport Event bestaat traditiegetrouw uit wandelen, fietsen, demonstraties en mountainbiken. Dit jaar is het aanbod behoorlijk uitgebreid. John Theissen, één van de organisatoren, geeft aan: “Sportpark Zuid biedt legio mogelijkheden en daar maken we dankbaar gebruik van. We bieden een veel breder programma. Er wordt naast de wandel, fiets- en mountainbiketochten een beachvolleybaltoernooi gehouden en belangstellenden kunnen pumptrack-clinics volgen.”

Plezier staat voorop
Theissen vervolgt: “Iedereen kan meedoen met het sportcarrousel, mensen met en zonder beperking kunnen lekker samen bewegen, ieder op hun eigen niveau, plezier staat hier voorop! Op zondag vindt het Kanjers G toernooi plaats, een voetbaltoernooi voor mensen met een beperking, dat samen met De Graafschap wordt georganiseerd. Tevens is op de pumptrackbaan een wedstrijd met stepjes en BMX fietsen. Beginnende en gevorderde mountainbikers kunnen een geweldig mooie tocht afleggen, de route is geheel vernieuwd met onder andere mooie single tracks van de Aalten West route. Het is laagdrempelig en voor iedereen goed te doen.”

Puur nostalgie!
Een elftal van oud-Graafschap 1 spelers zal aantreden voor een wedstrijd tegen oud-AD’69,Bredevoort en AZSV voetballers. Allemaal 50-plussers. Voor oudere jongeren puur nostalgie! Wielrenners en staf van het Sensa - Kanjers voor Kanjers Cyclingteam verzorgen clinics mountainbiken op het nieuwe Bikepark op Sportpark Zuid, zij helpen het hele weekend met allerlei hand- en spandiensten. Mensen kunnen meedoen met wandel- en fietstochten van diverse afstanden. Aan het sportcarrousel kan iedereen meedoen, mensen met en zonder beperking.

Blij
Theissen: “We zijn ontzettend blij met de medewerking van De Peddelaars, BOVO, Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, het Aaltens christelijk mannenkoor, de Wandelvriend, BrichbouW, The Pumpfactory, Fietsgroep ’t Muurtje, Sportevent en voetbalvereniging De Graafschap.”

Verbinding
“Door het Kanjers Sport Event op sportpark Zuid te organiseren wordt het complex precies gebruikt waarvoor het gerealiseerd is; verbinding tussen sportclubs, sportmensen, toeschouwers, vrijwilligers, mensen met en zonder beperking. Een super locatie voor het evenement!”

Opbrengst 100% voor Kanjers voor Kanjers
De opbrengst van het Kanjers SportEvent gaat voor 100% naar de projecten van stichting Kanjers voor Kanjers. Deze puur Achterhoekse organisatie maakt sport, spel en bewegen mogelijk voor kinderen die niet vanzelfsprekend mee kunnen doen. Om financiële redenen maar ook vanwege een beperking. “Juist voor deze kinderen is sporten, bewegen en meedoen zo belangrijk.”

Informatie en inschrijven
Alle informatie over het inschrijven van teams en het complete programma kan worden gevonden op de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band