De start onder druilerige omstandigheden. Foto: Frank Vinkenvleugel
De start onder druilerige omstandigheden. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Alex Bongers Tour levert goede opbrengst op voor KWF

Sport

DINXPERLO - Zondag 18 september vond na maanden van voorbereiding, de Alex Bongers Tour plaats. Deze tour werd georganiseerd ter nagedachtenis aan Alex Bongers en stond symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. 

Ondanks het druilerige weer stonden de meeste wielrenners iets voor tienen klaar met hun fiets om de route van zestig kilometer lang, die hen door de Achterhoek voerde, te gaan rijden. Begeleid door motorrijders, een materiaalwagen, een bezemwagen van Harm Takke Tweewielers uit Dinxperlo en de EHBO-wagen vertrokken de enthousiaste wielrenners vol goede moed. 

Tour staat
symbool voor
moeilijke weg
die
patiënten
afleggen

Achter het peloton reed de V.I.P. tourbus, waar familieleden en vrienden van de wielrenners in zaten. Zij konden op deze manier de tour meebeleven en de rijders aanmoedigen. De sfeer in de bus was erg gezellig, Anje, de vrouw van Alex, vertelde de inzittenden af en toe wat over de renners die meededen en over de Achterhoek, afsluitend vond er nog een leuke loting plaats voor de kinderen en volwassenen in de bus. Voor een aantal van de rijders was het zwaar afzien maar op karakter en met behulp van de mederijders zijn ook zij erin geslaagd om de tour volledig uit te rijden. Geen van de deelnemers moest opgepikt worden door de bezemwagen gelukkig. Tijdens de tour werd er ook nog een sprintrace gehouden waarbij er gestreden werd om drie bekers. De eerste plek was hierbij voor Gert Stappenbelt. Kenny van Hummel volgde met de tweede plaats en Maurice Bongers eindigde op de derde plek. De tour werd tevens ook gereden voor het goede doel waarbij de totale opbrengst van 2.476,60 naar het KWF Kankerbestrijding gaat.
De organisatie is alle sponsoren en vrijwilligers die deze tour mede mogelijk hebben gemaakt, zeer dankbaar voor hun giften en hulp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band